Sloboda iztržila remi v zadnji minuti tekme

08/07/2015

V sredo, 8.7., smo se na Pohorju pomerili s FK Slobodo iz Tuzle. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom. Na igršču smo prevladovali mi, a so bosanci v zadnjih minutah tekme uspeli izničiti našo prednost.

Že v 3. minuti smo si priigrali prvi priložnosti, ko je Jahič meril od daleč. Nekaj sekund kasneje je z lobom poizkušal še Prašnikar, a je bil vratar dovolj zbran, da je strel ubranil. FK Tuzla si je prvo priložnost pripravila v 14. minuti, a je žoga letela preko vrat. V 16. minuti je po podaji Babića s kota, za las zgrešil Kašnik. V prvem polčasu se je s čvrsto predstavo izkazal Tolimir. Pred koncem polčasa je Radan postregel z dvema fantastičnima obrambama in zadržal začetni izid tekme.

Drugi polčas se je pričel z lepim preigravanjem Grbiča, ki si je pripravil prostor za strel na gol, a je bil vratar na mestu. Po petih minutah pa zadetek, Pišek je z naravnost odlično podajo v prostor zaposlil Grbiča, ki je uspel zadeti in nas povesti v vodstvo. Z imenitnimi obrambami se je v drugem delu izkazal Čretnik. V 57. minuti je po boku prodrl Lešnik,  a je napadalcem malo zmanjkalo, da bi žogo preusmerili v gol. Štiri minute kasneje je pravi projektil iz 28m sprožil Gavranovič, a naravnost v vratarja Tuzle. V 70.minuti se je Trifkovič znašel v ugodnem položaju za strel, a je zgrešil cilj. V 72. minuti je na teren prišel povratnik v ekipo Rudarja – Mate Eterović, ki je kaj kmalu skoraj svoj nastop kronal z zadetkom, a je vratar uspel s težavami ukrotiti strel. V zadnji minuti pa zadetek Slobode, po predložku s kota je Tuzla na nekoliko srečen način prišla do izenačenja.

FK Sloboda Tuzla – NK Rudar Velenje 1:1 (0:0)

Strelec: Grbič 53.

Postava v prvem polčasu: Radan, Dedič, Knezović, Kašnik, Jahič, Tolimir, Bolha, Babić, Plesec, Kocič in Prašnikar.

Postava v drugem polčasu: Čretnik, Lešnik (od 72. Eterović), Žitko, Acman, Pišek, Hrastnik, Gavranović, Ihbeisheh, Trifkovič, Grbič in Kurež.

V soboto, 11.7. bomo na domačem igrišču opravili generalko pred pričetkom prvenstva. Nasproti nam bo stala ukrajinska ekipa in eden od resnih kandidatov za nastop v evropski ligi – FC Vorskla.