Nogomet v Velenju znova oživel

12/07/2015

V soboto, 11.7., smo na domačem stadionu ob jezeru opravili generalko pred pričetkom prvenstva. Nasproti nam je stala močna ukrajinska ekipa Vorskle iz Poltave, ki bo v letošnji sezoni ena od najresnejših kandidatov za nastop v evropski ligi. Tekmo je s tribun pospremilo tudi okoli 250 gledalcev.

V trdi in moški igri smo v prvem polčasu videli malo priložnosti, tudi igra ni bila najbolj gledljiva, so pa zato dogajanje s svojim navijanjem popestrili naši navijači – Velenjski knapi, ki so se zbrali v zelo lepem številu. Ukrajinci so povedli že v 5. minuti, štiri minute kasneje pa smo prvič resneje poizkusili tudi mi, ko je Jahič iz prostega strela meril nekoliko previsoko. Poltava si večjih priložnosti ni uspela priigrati. Eterović je v 40.minuti po podaji Babića stresel prečko.

Ob polčasu je Javornik na igrišče poslal Trifkoviča, ki je nekoliko prebudil igro na sredini igrišča V 48. in 52. minuti se je z dobrima obrambama izkazal vratar Radan. V 55. minuti je z izjemno požrtvovalno potezo nov zadetek Ukrajincev z golove črte rešil kapetan Dedič. Eterović je bil znova blizu zadetka v 60. minuti, ko je Ihbeisheh uspel spraviti žogo do Dalmatinca, a je slednjemu ponovno malo zmanjkalo, da bi poravnal rezultat. V 63. minuti je sodnik dosodil 11-metrovko v korist gostov, kljub temu, da se je Radan vrgel v pravo stran, pa je bil strel močnejši in Vorskla je okrepila svojo prednost. V 67. minuti je z daljine poizkušal še Ihbeisheh, a je bil vratar Poltave na mestu. Do konca tekme si ekipi nista priigrali izrazitejših priložnosti.

NK Rudar Velenje – FC Vorskla Poltava 0:2 (0:1)

Postava v prvem polčasu: Radan, Dedič, Knezović, Kašnik, Jahič, Tolimir, Bolha, Plesec, Babić, Prašnikar in Eterović.

Postava v drugem polčasu: Radan, Dedič (od 71. Pišek), Knezović (od 55. Ihbeisheh), Kašnik, Jahič, Tolimir, Bolha, Trifkovič, Babić, Prašnikar (od 65. Grbič) in Eterović.

V soboto, 18.julija nas na domači zelenici čaka prva prvenstvena tekma proti NK Krki. Vabljeni, naj nogomet v Velenju znova zaživi!