Poročilo: NK Rudar Velenje 0-1 NK Krka

19/07/2015

V 1.krogu prve lige TS smo se pred več kot 1000 navijači pomerili z ekipo Krke. Na koncu so bili srečnejši gosti iz Novega mesta, ki so tekmo dobili z rezultatom 0-1.

NK Rudar Velenje – NK Krka 0:1 (0:1)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1050

Postava: Radan, Jahić, Knezović, Kašnik, Dedić (od 67. Ihbeisheh), Tolimir (od 64. Prašnikar), Bolha, Babić (od 64. Grbić), Trifković, Kocić, Eterović.

Rumeni kartoni: Eterović, Jahić, Kašnik, Knezović.

Ekipi sta tekmo začeli kar dinamično in enakovredno, izpeljali sta nekaj akcij, ki so privedle do (pol)priložnosti, toda prave nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo. Malce konkretnejša je bila Krka.

Novomeščani so resno zagrozili v 41. minuti, ko se je na desni strani kazenskega prostora sam pred Matejem Radanom znašel Marin Perić, a je naš vratar izvrstno posredoval. Le tri minute pozneje pa je Perić popravil svojo napako in z nizkim strelom po podaji Enesa Novinića s težavo povedel goste v vodstvo.

V uvodu drugega dela smo prevladovali pri posesti žoge, toda prave akcije nam vseeno ni uspelo izpeljati. Trener Jernej Javornik je v 64. minuti v igro naenkrat poslal Luko Prašnikarja in Denisa Grbića.

Javornik je nato moral opraviti še tretjo menjavo, saj se je poškodoval Rusmin Dedić. Sledilo je nekaj polpriložnosti, a je ostalo pri vodstvu Krke. Tudi po poskusu Prašnikarja v 81. minuti, ko je bil zanesljiv Krkin vratar Miodrag Mitrović.

V 89. minuti smo imeli izjemno priložnost za izenačenje, Klemen Bolha se je po podaji Milana Kocića znašel v ugodnem položaju pred vrati Krke, a žogo poslal čez gol. Na drugi strani je v peti minuti sodniškega dodatka Matej Radan obranil strel Josipa Fučka.

V 2.krogu se bomo v gosteh pomerili z ND Gorico.