Poročilo: ND Gorica 2-1 NK Rudar Velenje

25/07/2015

V 2.krogu prve lige Telekom Slovenije smo v Novi Gorici izgubili z rezultatom 2-1. Edini zadetek je dosegel Luka Prašnikar.

ND Gorica – NK Rudar Velenje 2:1 (1:0)

Športni park, gledalcev 300; Strelec: 2:1 Prašnikar (71.).

Postava: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar, Bolha, Tolimir (od 60. S. Babić), Ihbeisheh, Knezović, Jahić (od 73. Kocić), Eterović, M. Babić (od 76. Grbić).

Novogoričani so bili v prvem polčasu bolj aktiven tekmec tekmec, že v uvodu tekme so si pripravili nekaj priložnosti, a jim zadetka ni uspelo doseči. Nekajkrat je dobro posredoval Radan.

Čeprav so se v drugi polovici polčasa zbudili tudi naši napadalci, ki tudi niso bili učinkoviti, pa so gostitelji povedli v 42. minuti. Ivan Knezović je podal svojemu vratarju Mateju Radanu, ta je žogo prijel in nepričakovano je sledil indirektni prosti strel. Po kratki podaji Sandija Arčona je Dino Martinović sprožil in zadel za 1:0.

V drugem polčasu smo začeli podjetneje, v 53. minuti se je izkazal domači vratar Grega Sorčan po izjemnem strelu Maria Babića. Blessing Eleke je nato na drugi strani zadel zunanji del mreže, v 69. minuti pa so domači povedli z 2:0, ko je Amel Džuzdanović iz bližine zadel po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani.

Že 2 minuti kasneje smo bili znova v igro, v 71. minuti je Luka Prašnikar znižal zaostanek, ki je zadel s strelom z glavo. Sledila je enakovredna predstava s še nekaj poskusi na obeh straneh, ki pa niso spremenili izida.

V 3.krogu doma gostimo NK Zavrč. Srečno!