Poročilo: NK Domžale 0-2 NK Rudar Velenje

08/08/2015

V 4.krogu prve lige Telekom Slovenije smo osvojili prve 3 točke v novi sezoni. Zadela sta Luka Prašnikar in Amer Krcič.

NK Domžale – NK Rudar Velenje 0:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 700; Strelca: 0:1 Prašnikar (25.), 0:2 Krcić (83.).

Postava: Radan, Kašnik, Trifković (od 71. Žitko), Prašnikar (od 76. Krcić), S. Babić (od 68. Pišek), Kocić, Bolha, Ihbeisheh, Knezović, Jahić, M. Babić.

Tekma se je začela precej umirjeno, gostitelji so prevzemali pobudo, prišli tudi do nekaj strelov. Ko so se še malce bolj pomaknili proti našemu golu, pa smo jih šokirali z zadetkom. V 25. minuti je za vodstvo zadel Luka Prašnikar, potem ko je narahlo spremenil smer žogi po zaviti podaji Damjana Trifkoviča. Zadetek je kar malce zmedel domače, ki so nato delali precej napak na sredini igrišča, posledično pa obetavnih akcij ni bilo več.

V 54. minute pozneje je od daleč sprožil Črnic, Matej Radan pa je žogo odbil. Domači so v 67. minuti, zatresli vratnico, Horić pa je nato z glavo žogo poslal mimo gola. V trenutkih domžalskega pritiska pa je Horić dobil drugi rumeni karton zaradi grdega prekrška nad Davidom Kašnikom.

V 83. minuti smo zabili še enkrat. Po kotu izbrancem Luke Elsnerja ni uspelo izbiti žoge, do katere se je dokopal spretni Amer Krcič in z dobrih desetih metrov podvojil velenjsko prednost. Priložnost za igro je dobil tudi 18-letni Anže Pišek,

V 5.krogu prve lige TS bomo doma gostili NK Krško. FOTO: alesfevzer.com