Po izjemnem preobratu do četrtfinala

16/09/2015

V 2.krogu pokala Slovenije smo se pred domačim občinstvom pomerili z NK Krko in jo po izjemnem preobratu premagali ter se uvrstili v 1/4 finala pokala.

NK Rudar Velenje – NK Krka 3:2 (2:2)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 650; Strelci: Knezović, M. Babić, Ihbeisheh

Postava: Radan, Kašnik, Knezović (od 62. Žitko), Kocić, Ihbeisheh, S. Babić, Prašnikar (od 62. Grgič)., Bolha, M. Babić, Krcić, Trifković (od 82. Tolimir)

Že v 4.minuti tekme so bili Knapi šokirani z dosojeno 11-metrovko v korist gostov. Radan se je sicer vrgel v pravo smer, a je bil Novinić uspešnejši in Krka je povedla. Nekaj minut zatem je izenačil Prašnikar, a je sodnik ocenil, da je igral z roko. Že v 15.minuti pa nov hladen tuš, Dangubić je z roba kazenskega prostora dobro meril in Krko popeljal v vodstvo že z dvema zadetkoma razlike. Kljub temu se nismo pustili zmesti, nasprotniku smo uspeli vsiliti svojo igro, kar je v 38.minuti obradilo sadove. Po kotu je do odbite žoge prišel Ivan Knezović, ki je silovito streljal in znižal zaostanek. Na izenačenje pa gledalcem ni bilo potrebno čakati dolgo. V 44. minuti je Mario Babić odlično preigraval in s strelom v daljši vratarjev kot zadel za 2-2. Za popolni preobrat je poskrbel Ihbeisheh, ki je iz bližine meril natančno in postavil končni izid tekme 3-2.

Žreb 1/4 finala Pokala Slovenije bo v petek ob 13.00 v prostorih NZS-ja. Možni nasprotniki pa so: Koper, Drava, Maribor, Olimpija, Domžale, Zavrč in Celje.