Na Portovalu osvojili točko

20/09/2015

V 10.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se na Portovalu pomerili z NK Krko. Tekma se je končala z neodločenim izidom.

NK Krka – NK Rudar Velenje 0:0

Stadion Portoval, gledalcev 300.

Postava: Radan, Ihbeisheh, Žitko, Kašnik, Kocič, S. Babić, Bolha, Trifkovič (od 74. Tolimir), M. Babić (od 87. Grbić), Krcić, Prašnikar (od 75. Grgić).

Čeprav smo odločneje začeli tekmo in prihajali pred kazenski prostor domačih, pa so ti hitro odgovorili s priložnostmi na drugi strani. Eno lepših je v 14. minuti zapravil Ejup, ki je s prostega strela zadel vratnico.  Sedem minut pozneje je moral posredovati domači vratar, ko je proti vratom sprožil Amer Krcić. V dokaj izenačeni predstavi sta si ekipi priigrali še nekaj strelov, a je ostalo pri 0:0.

V 50. minuti je z glavo po podaji s prostega strela poskusil Luka Prašnikar, a je Mitrović znova uspešno posredoval. Sicer je bila igra v tem delu igre bolj raztrgana in posledično brez resnih priložnosti. V 72. minuti pa je vendarle Josip Fuček poskrbel za novo razburjenje, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, David Kašnik pa je žogo izbil pred golovo črto.

Pet minut pozneje je Klemen Bolha sprožil z roba kazenskega prostora in meril le malce premalo natančno. V 83. minuti je pri Velenjčanih prosti strel dobro izvedel Milan Kocić, toda znova se je posredoval Mitrović in tako ohranil mrežo nedotaknjeno za delitev plena.

V 11.krogu bomo na domačem stadionu gostili ND Gorico, tekma bo odigrana v sredo, 23.9. ob 16.00 uri. Srečno Rudar!

Foto: Ekipa24