M. Babić zabil za domačo zmago nad Goričani

23/09/2015

V 11.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se na domačem stadionu premagali Gorico in vpisali nove 3 točke. Za zmago je zadel Mario Babić

NK Rudar Velenje – ND Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 650; Strelec: 1:0 M. Babić (25.).

Postava: Radan, Kašnik, Krcić, Trifković (od 75. Tolimir), Prašnikar (od 80. Grgić), S. Babić, Kocić, Bolha, Ihbeisheh (od 60. Jahić), Knezović, M. Babić.

Domači smo tekmo začeli odločneje in v sedmi minuti nevarno zagrozili, ko je streljal Stjepan Babić, žoga je zadela Jogana in skorajda končala v mreži Gorice. Primorci so se začeli prebujati po 15 minutah, v 18. minuti je poskusil Eleke, ki je prišel sam pred Mateja Radana, a se je slednji izkazal z odlično obrambo.

Sedem minut pozneje pa zadetek v mreži vrtnic, Mario Babić je na desni strani iz igre vrgel dva branilca in žogo fantastično poslal v mrežo ob oddaljeni vratnici. Po golu je sledilo mirnejše nadaljevanje brez pravih priložnosti, še naprej pa smo imeli žogo več v svoji posesti.

V drugem polčasu smo prav tako bolje začeli in v 57. minuti dosegli zadetek po poskusu Amerja Krcića, a so ga sodniki razveljavili, ker je bil Mario Babić v prepovedanem položaju in oviral vratarja.

V 74. minuti je imela lepo priložnost tudi Gorica, ko sta bila po podaji z desne strani pred vrati prepočasna Eleke in Džuzdanović. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

V 12.krogu prve lige Telekom Slovenije bomo gostovali v Zavrču.

Foto: Ekipa24