Po pravi drami iz Zavrča brez točk

27/09/2015

V 12.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se odpravili v Haloze kjer smo se pomerili z NK Zavrč. Po pravi drami so bili na žalost uspešnejši domačini.

Športni park, gledalcev 900; Strelca: Knezović (57.),  Trifković (84.)
Postava: Radan, Kašnik, Krcić (od 73. Tolimir), Trifković, Prašnikar (od 80. Grgić), S. Babić, Kocić, Bolha, Ihbeisheh, Knezović (od 70. Džinić), M. Babić.
Rdeči karton: Trifković (90.).

Gledalci so v prvem polčasu spremljali všečno predstavo z nekaj več razburljivimi dogodki. Že v 15. minuti je Jaka Ihbeisheh prišel do žoge hitreje od vratarja Bajze, jo podal do Amerja Krcića, ki je meril z desetih metrov, toda ob hipni odsotnosti vratarja se je izkazal domači branilec, ki je žogo izbil.

Domači so prvo priložnost imeli v 21. minuti, ko je Tahiraj iz ugodnega položaja po globinski podaji meril nenatančno. Minuto pozneje je Zorko pred vrati preusmeril žogo, a zadel vratnico. V 36. minuti je po kotu v gneči pred golom do strela prišel Pihler, a tudi on je žogo poslal mimo cilja. Minuto zatem je Cvek sprožil še en strel za domače, Matej Radan pa je bil znova odlično postavljen.

Velenjčani smo do vodstva prišli v 57. minuti, ko je po podaji s kota zadel Ivan Knezović. V 66. minuti je Bajza obranil strel Klemenu Bolhi, dve minuti zatem pa so gostitelji izenačili, potem ko je Riera podal do Cveka, ki je žogo potisnil v mrežo. Le malce zatem je moral Radan posredovati po poskusu Pihlerja, ki pa je do zadetka prišel v 79. minuti, ko je v mrežo preusmeril žogo po podaji z desne strani.

Toda razburjenj v Zavrču še ni bilo konec. V igro smo se vrnili že v 84. minuti, ko je Damjan Trifković zadel s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora. Toda strelec zadetka ni dočakal konca tekme na igrišču, saj je v 90. minuti moral iz igre zaradi drugega rumenega kartona. Zavrčani so številno prednost unovčili, v drugi minuti sodniškega dodatka je Pihler v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu za končnih 3:2.

Foto: Ekipa24