Močno oslabljeni proti Domžalam s točko

03/10/2015

V 13.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se močno oslabljeni (manjkali: Knezović, Trifkovič, Mario in Stjepan Babić) pred domačimi navijači pomerili z NK Domžalami. Tekma se je končala brez zadetkov.

NK Rudar Velenje – NK Domžale 0:0

Stadion Ob jezeru, gledalcev 800
Postava: Radan, Kašnik, Pišek, Krcić, Prašnikar (od 46. Grgić), Bolha, Grbić (od 67. Črnčič), Tolimir, Ihbeisheh (od 56. Jahić), Džinić, Žitko.

Ekipi v prvem polčasu nista posebej skrbeli za razburjenje na tribunah, obe sta proti tekmečevim vratom sprožili po vsega tri strele. Pri domačih je najprej, v deveti minuti, poskusil nekdanji Domžalčan Pišek, a je Vidmar ubranil. Ta je moral posredovati še v 34. minuti po poskusu Luke Prašnikarja, slednji pa je v 38. minuti z glavo meril premalo natančno. 

V uvodu drugega polčasa so gosti takoj pritisnili, v 53. minuti je nevarno zagrozil Črnic, ko je po prodoru z nizkim strelom Mateja Radana prisilil k obrambi. Velenjski vratar je bil še enkrat na preizkušnji v 63. minuti, ko je sprožil Horić, tudi takrat je domači vratar svoje delo dobro opravil odlično. Dve minuti pozneje je Skubic z desnega roba kazenskega prostora zatresel še okvir vrat.

Nekaj trenutkov pozneje so Domžalčani prek Vuka sicer dosegli zadetek, a ga je sodnik razveljavil zaradi igranja z roko. V 73. minuti je Pišek z izbijanjem žoge zadel prečko, kar je bil tudi zadnji razburljivejši dogodek na tekmi.

V 14. krogu bomo 17. oktobra gostovali v Krškem.

Foto: Andraž Roškar