Razpad igre in visok poraz proti prvakom

01/11/2015

V 16.krogu prve lige TS smo se v Ljudskem vrtu pomerili proti aktualnemu prvaku in visoko izgubili. Edini zadetek za Knape je dosegel Damjan Trifkovič.

NK Maribor – NK Rudar Velenje 7:1 (5:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500; Strelec:Trifković (2.)
Postava: Radan, Ihbeisheh (od 54. Jahić), Džinić, Žitko, Kašnik, Trifković, S. Babić, Tolimir, Bolha, M. Babić (od 77. Črnčič), Grgić (od 58. Eterović).

Po dveh zaporednih pokalnih tekmah z Mariborom so bile vijolice spet naš tekmec. Domači so nas z učinkovito igro povsem razorožili že v prvem polčasu, ko so zadeli kar petkrat.

Na začetku pa je kazalo drugače, saj so domači doživeli šok že v drugi minuti. Knapi so prišli do žoge na polovici Maribora. Damjan Trifković je začel napad, po dvojni podaji z Damirjem Grgićem je z leve strani žogo poslal v levi spodnji kot in premagal Handanoviča.

A slavje je bilo kratko, saj so Mariborčani izenačili dve minuti pozneje. Akcijo je po levi strani začel Bajde in podal Tavaresu, ki je stekel proti vratom ter nesebično podal Ibraimiju. Ta je brez težav zadel prazno mrežo.

V deseti minuti smo si znova pripravili lepo priložnost. Klemen Bolha se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem in skušal žogo poslati čezenj, a je bil 37-letni vratar spreten in žogo pravočasno ujel.

To je bilo praktično vse, kar so naši nogometaši pokazali. Domačim se je vztrajnost izplačala, saj so šest minut zatem prešli v vodstvo. Stojanović je prodrl po desni strani in poslal natančno podajo pred gol, Vršič je žogo zgrešil iz neposredne bližine, toda na njegovo srečo je za njim stal Bajde, ki je bil natančen.

Ob koncu prvega dela igre je naša igra povsem razpadla, domači pa so z zadetki Tavaresa in Filipovića odločili zmagovalca. V 38. minuti je Vršič zadel vratnico, žoga se je odbila do Tavaresa, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Minuto kasneje sta bila ta dva igralca spet v akciji, le da je tokrat Vršič podal, kapetan moštva pa je žogo iz bližine poslal mimo nemočnega Mateja Radana.

Učinkovito igro je še potrdil Filipović. Sallalich je močno streljal z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila do Filipovića, ki jo je potisnil v mrežo.

Kljub visokemu vodstvu so domači še naprej napadali in Radan je imel veliko dela. V 50. minuti je še šestič pobral žogo iz mreže. Stojanović je podal Sallalichu, ta je neovirano stekel v kazenski prostor in žogo poslal pod Radanom v mrežo.

Za dodatno potrditev zmage je poskrbel Mendy, ki je izkoristil podajo Boharja in iz bližine žogo mimo Radana poslal v desni kot.

Foto: Ekipa24

HEADERNOVICA