Zadetek Eterovića žal premalo

08/11/2015

V soboto, 7.11., smo se na domačem igrišču pomerili s trenutno vodilnim moštvom lige, NK Olimpijo in izgubili z rezultatom 3-1. Edini zadetek za Knape je dosegel Mate Eterović.

Mestni stadion ob jezeru, gledalcev 1650; Strelec:  Eterović (20.)
Postava: Radan, Jahić, Džinić, Kašnik, Kocić, S. Babić, M. Babić (od 76. Grbić), Bolha (od 54. Črnčič), Tolimir (od 74. Prašnikar), Eterović, Trifković.

Gledalci na prvi zadetek niso čakali prav dolgo. Podajo z leve strani je v 12. minuti izkoristil Šporar, ki je naprej z glavo zadel okvir vrat, nato pa srečno odbito žogo spravil v mrežo. V 21. minuti pa nepopisno veselje na tribunah na stadiona ob jezeru. Največ zaslug za izenačenje je imel Damjan Trifković, ki je z desne strani kazenskega prostora gostov lepo podal pred vrata, v skoku je bil najvišji Mate Eterović in premagal nemočnega Brljaka. V 26. minuti je v prostor sam stekel Trifkovič, kjer ga je grdo podrl gostujoči vratar, sodnik Žnidaršič pa je na začudo vseh pokazal samo rumeni karton.

V nadaljevanju se je ponudila priložnost za vodstvo, ko je po strelu Maria Babića obramba Olimpije žogo izbila izpred svojega gola. Gostje so vratarja Mateja Radana skušali premagati s streli od daleč, po napaki domače obrambe, pa se je spet izkazal Šporar. Tik pred koncem prvega polčasa se je po strelu Dejana Kelharja izkazal Radan.

Drugi polčas se je začel po notah zeleno-belih. Šporar je z Ontivero odigral dvojno podajo, Argentincu pa v nadaljevanju akcije ni bilo težko premagati našega vratarja. Le dve minuti pozneje se je po Eterovićevem strelu z glavo izkazal Brljak, ki je dobro posredoval tudi po strelu Maria Babića. Velenjčani so bili še naprej nevarnejši, trener Jernej Javornik pa je v končnici tekme v igro poslal Luko Prašnikarja in Denisa Grbiča, vendar se izid tekme ni več spremenil. Tudi po zaslugi Brljaka, ki je bil kar nekajkrat na pravem mestu.

Foto: Andraž Roškar

NOVANASLOVNA