Jesenski del zaključili z visokim porazom

13/12/2015

V 22.krogu prve lige TS smo se v gosteh pomerili z Domžalčani. Slednji so slavili z rezultatom 4-0.

NK Domžale – NK Rudar Velenje 4:0 (2:0)
Športni park, gledalcev 500.
Postava: Radan, Pišek, Prašnikar (od 52. Grgić), Črnčič, S. Babić (od 64. Krcić), Kocić, Tolimir, Ihbeisheh, Džinić, Knezović, M. Babić.

Domžalčani so z dvema zadetkoma prednosti dobili prvi polčas, a smo nekaj priložnosti imeli tudi mi. Prvo v 26. minuti, ko je bil premalo natančen Leon Črnčič s 25 metrov, dve minuti zatem je Luka Prašnikar s škarjicami žogo poslal čez gol, v 29. minuti pa je previsoko meril tudi Elvedin Džinić z glavo.

Domači so prvič na tekmi zagrozili v 13. minuti, ko je Matej Radan obranil strel  Črnica z levega roba kazenskega prostora. Isti igralec je poskusil tudi osem minut pozneje s sedmih metrov, a bil nenatančen. Razpoloženi Črnic pa je v 35. minuti poskrbel za domačo vodstvo, ko je iz bližine z volejem zadel po podaji  Balkovca z desne strani.

V 40. minuti sta na drugi strani do strelov prišla Prašnikar in Nikola Tolimir, obakrat pa je bil  domači vratar na mestu. V 45. minuti pa so gostitelji podvojili vodstvo. Radan je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Črnicem, zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Nejc.

Tudi v drugem delu domači niso popuščali in v 57. ter 59. minuti še povišali prednost. Najprej je Skubic prodrl do vrat Rudarja, nato pa podal  Manceju, ki je iz bližine zadel za 3:0. Na 4:0 pa je povišal  Zec z natančnim strelom z desne strani.

V nadaljevanju sta si ekipi priigrali še nekaj zaključnih strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida.