Mladinci in kadeti odlični v Veržeju

13/12/2015

Kadeti in mladinci so zadnji krog odigrali na gostovanju v Veržeju, oziroma Dokležovju, kjer so nas gostili domačini. V prvi tekmi so kadeti na pomrznjenem igrišču začeli dokaj previdno in domači so to izkoristili. Najprej smo bili nepazljivi v sredini in Karat je bil nemočen. Kmalu zatem je sodnik dosodil 11m za domače, a je kapetan Veržeja streljal mimo gola. Hitro smo izenačili, iz več kot  40m je s prostega strela zadel Ilić in svoji ekipi vlil dodatnih moči. V nadaljevanju smo še boljše igrali in odlično predstavo nagradili z drugim golom. Na levi strani je Kadrić sprejel žogo, jo podaljšal do Funtka, ki je idealno zaposlil Pljavo. Dem je potrdil odlično formo in s strelom v daljši kot zagotovil zmago in pomembne tri točke.

Mladinci so po zmagi kadetov šli v tekmo še bolj motivirani. V začetku je bilo nekaj neodločnosti pri izbijanju žoge, a smo kljub vsemu prvi imeli idealno priložnost za zadetek, ko s 5m nismo uspeli zadeti. Na drugi strani je Džajić odlično posredoval in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Postajali smo vse bolj konkretni in 40′ povedli. Vašl je diagonalno zaposlil Andjelića in Smajlovića, za hrbet je vtekel Duspara, ki je odlično sprejel žogo in še lepše lobal domačega vratarja. Dovolj za minimalno vodstvo po prvem delu igre. V drugem delu smo odlično kontrolirali potek igre, ponovno pa zadeli ob zadnjih trenutkih srečanja. Andjelić je zaposlil Fatkića, ki je streljal, odbito žogo pa Kotnik rutinirano pospravil v nebranjeni del mreže. Tako smo se veselili polnega izkupička iz pomembnega gostovanja proti neugodnima ekipama Veržeja. Vsi igralci si zaslužijo čestitke, nekaj posameznikov pa je bilo še posebej razpoloženih.

Dodatno veselje so nam pripravili starši obeh selekcij, ki so nas obilno pogostili s pijačo in slastnim pecivom za kar se jim najlepše zahvaljujemo!

Na zimski odmor gremo z dodatno energijo za priprave in odločno nadaljevanje prvenstva 19. marca 2016.

Pripravil: Franc Oblak