Nova odlična predstava in zmaga proti Gorici

26/01/2016

Za nami je četrta pripravljalna tekma in nova odlična predstava. Tokrat smo se na Primorskem merili z ND Gorico in jo z zadetkom Maria Babića premagali z rezultatom 1-0.


V 8.minuti si je prvo priložnost na tekmi ustvaril Mario Babić, ki je meril z glavo, a je Sorčan dobro posredoval. Dve minuti kasneje se je izkazal Matej Radan, ki je ustavil strel Johnsona z daljine. Mario Babić je znova poizkušal v 17.minuti, kljub težavam so se domači obranili. Tri minute kasneje se je z novim odličnim posredovanjem izkazal domači vratar, ki je zaustavil poizkus Elvedina Džiniča. V 24.minuti je fantastično preigraval Leon Črnčič, se dokopal do priložnosti, a brez zadetka. Nato pa popolnoma zaslužen zadetek v mreži Gorici, v 33.minuti je Mario Babić z roba kazenskega prostora streljal v zgornji vratarjev kot in premagal domačega vratarja. Do konca prvega polčasa nismo imeli večjih priložnosti.
 
Drugi polčas je bil veliko bolj miren kot prvi, Knapi so si priigrali le dva resnejša poizkusa. V 53.minuti je vratnico zadel Elvedin Džinič, ob odbiti žogi pa je slabo reagiral Klemen Bolha. V 65. minuti pa se je z vratarjem soočil Ilya Markovski, a je zapravil ponujeno priložnost. Tekma se je končala z zmago Knapov.
 
V petek se bomo na domačem igrišču pomerili z NK Radomljamiv nedeljo sledi odhod na priprave v Umag in prijateljski obračun z GNK Dinamo Zagreb.
 

ND Gorica – NK Rudar Velenje 0:1 (0:1)
Športni park Nova Gorica, strelec: M.Babić 33.

1.polčas: Radan, Bevab, Knezović, Džinič, Kocič, Tolimir, S.Babić, M.Babič, Črnčič, Krcič in Eterović.
2.polčas: Čretnik, Jahič (od 83. Kurež), Žitko, Džinič, Ihbeisheh (od 83. Lešnik), Tolimir, Bolha, Markovski, Črnčič (od 64. Gavranovič), Prašnikar in Grgič.