Aplavz Ljudskega vrta in zmaga Rudarja sredi Maribora

11/05/2016

V 34. krogu prve lige TS smo se v Ljudskem vrtu pomerili z NK Mariborom in slavili z 3-2.

NK Maribor – NK Rudar Velenje 2:3 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000; Strelci: 1:0 Sallalich (45.), 1:1 Knezović (65.), 2:1 Mendy (78.), 2:2 Črnčič (83.), 2:3 Tolimir (90.).
Postava: Radan, Bolha (od 75. Ihbeisheh), Džinić, Knezović, Kašnik, Tolimir, Trifković (od 63. Lotrič), S. Babić, Črnčič, M. Babić, Eterović.

Mariborčani so po pričakovanju takoj prevzeli pobudo in že v uvodnih minutah skušali zadeti ter nadzirati igro. V peti minuti je Šme po izvajanju kota z glavo natančno streljal, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. Domači so pritiskali proti našim vratom, a pri tem niso bili uspešni.

Toda vijoličastim se je sreča nasmehnila v zadnjih trenutkih prvega polčasa. Radan je storil veliko napako. Navidez nenevarna žoga mu je spolzela iz rok, do nje je prišel Sallalich, ki je izkoristil darilo in žogo potisnil v mrežo.

V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo. Maribor je še naprej hitel k novemu golu. V 52. minuti je Novaković stekel proti Radanu, njegov strel pa je končal mimo leve vratnice. Dve minuti pozneje je podal Viler, Klemen Bolha je žogo preusmeril, Radan pa jo je s spretno reakcijo in ob pomoči vratnice odbil v kot.

Česar niso zadeli domači, smo Velenjčani. Izvedli smo kot z desne strani, najvišji v skoku pa je bil kapetan Ivan Knezović, ki je žogo mimo Handanovića z glavo poslal v mrežo. V 78. minuti je sledilo kratko olajšanje za domače navijače. Viler je prodiral po levi strani, poslal predložek, Radan je žogo odbil le do Mendyja, ki jo je z desetih metrov poslal v nebranjeno mrežo.

Toda veselje na polnih tribunah Ljudskega vrta je bilo kratko. V 82. minuti smo izpeljali obetavno akcijo. Mitja Lotrič je poslal predložek z desne strani, Leon Črnčič pa je iz polobrata zadel desni spodnji kot.

Ko so domači hiteli k tretjemu zadetku, se nam je ponudila priložnost. V peti minuti sodniškega dodatka je “knape” razveselil in Ljudski vrt utišal Nikola Tolimir. Mitja Lotrič je na desni strani preigraval in nase potegnil Handanovića ter skoraj vso obrambo, žoga pa je prišla do Tolimirja, ki je z roba kazenskega prostora zadel nebranjeno mrežo.

V 35.krogu se bomo na domačem igrišču pomerili z Olimpijo (to soboto ob 16.55).

Povzeto po STA.

NOVANASLOVNA