Predsednik, trener in kapetan pred novo sezono prve lige

14/07/2016

Danes (četrtek, 14.7.) smo v SpaceBar Galactica opravili tiskovno konferenco  pred pričetkom nove sezone prve lige TS.  Pred novinarje so stopili, predsednik Gašper Škarja, trener članske ekipe, Slobodan Krčmarević in kapetan moštva, David Kašnik.

O stanju v klubu, ciljih ter pričakovanjih pred novo sezono

Gašper Škarja (predsednik): “Kljub temu, da so se zgodile spremembe v upravnem odboru, ter na mestu predsednika, nadaljujemo z zastavljenimi cilji. Pred sezono smo lahko optimistični. Prvi cilj je bil sestaviti konkurenčno ekipo in primerno strokovno vodstvo, ki se bo sposobna boriti za najvišja mesta. Ne moremo mimo tega, da je klub potrebno dokončno finančno sanirati in stabilizirati tako, da bodo vse obveznosti poravnane v roku. Gre za kratkoročni cilj, za katerega upam, da bo dosežen čimprej. Prav tako si želimo, da bi s klubom ponovno razvili pozitivno zgodbo, da bi ljudje prepoznali dobro delo, da bi se vrnili na stadion ter nas podpirali v čim večjem številu. Poseben poudarek bomo namenili tudi delu z našo nogometno šolo, saj se zavedamo, da lahko na dolgi rok uspemo z razvijanjem lastnih mladih igralcev. Rad bi se zahvalil predvsem našim partnerjem, Novemu Rudarju, MOV ter Premogovniku Velenje, ki stojijo z nami. Uspešno sodelujemo in verjamem, da bomo s skupnimi močmi uspeli igralcem in strokovnemu vodstvu ter klubu nuditi ustrezne pogoje za zastavljene cilje. Gremo proti vrhu prve lige TS in še naprej se bomo trudili, da bomo uspeli zagotavljati pogoje za to.”

O pogojih, načrtih in prvi ekipi NK Rudar Velenje

Slobodan Krčmarević (trener):Vsem skupaj bi najprej zaželel srečo in dober rezultat, za katerega verjamem, da bo boljši kot v pretekli sezoni, saj si NK Rudar to tudi zasluži. Želimo stabilizirati ekipo in se počasi spogledovati z vrhom. Lahko rečem, da sem v teh štirinajstih dneh, kolikor sem v klubu, zelo zadovoljen predvsem s pogoji za delo. Imamo kar štiri izredno urejena igrišča na katerih lahko treniramo, kar je prava redkost. Prav tako sem zadovoljen s svojimi igralci, s katerimi smo v tem kratkem času napravili dobro atmosfero. Delamo kvalitetno in upam, da nam bo to uspelo prenesti tudi na sobotno tekmo proti Krškemu. Seveda bomo to morali potrditi v soboto na terenu, sam zaupam v svoje igralce in prepričan sem, da je pred nami uspešna sezona.”

Kapetan o podaljšanju pogodbe, ambicijah in sobotni tekmi z NK Krško

David Kašnik (kapetan):Vsekakor sem zelo vesel, da sem s klubom hitro našel skupni jezik, ter podaljšal pogodbo z NK Rudarjem. Enostavno nisem našel razloga, zakaj bi zapustil dobro organiziran klub, ki se strmo dviga. Cilji in ambicije kluba so podobni tudi mojim, torej, da stremimo k vrhu. To je dokazala tudi naša uprava, ki nam je zagotovila res dobre pogoje v pripravljalnem obdobju. Pripeljali so odličnega trenerja, z odlično spremljevalno ekipo in verjamem, da bomo letos napravili velik korak naprej, kar se že kaže na igrišču in v klubu samem.Mi igralci smo tu, da izpolnimo vse naloge, ki nam jih naš trener zada in mislim, da smo v tem kratkem času odkar imamo novega trenerja že nekako dojeli, kaj od nas zahteva, sedaj pa je na nas, da to na igrišču tudi pokažemo. Prva tekma s Krškim je za nas zelo pomembna, saj vemo, da je dober štart v sezono ključnega pomena. Naša ekipa je dobra, nove igralce smo dobro sprejeli, tudi sami so se dobro vklopili. Med nami je dobra atmosfera, smo prava »klapa«, za kar moramo poskrbeti mi, ki smo v klubu že dlje časa.Verjamem, da bomo v letošnji sezoni napravili dober rezultat. Najpomembneje je, da na igrišču pustimo srce, pokažemo veliko željo in verjamem, da nas bo to pripeljalo do končnega cilja.Želim si, da bi nas letos v čim večjem številu spremljali naši zvesti navijači, zagotovo je lažje, ko imamo podporo s tribun. To jim moramo vračati z dobro igro na terenu in sam sem prepričan da bodo domov odhajali zadovoljni. Tako da vabim vse ljubitelje nogometa že to soboto v čim večjem številu na tekmo s Krškim, ki je za nas zelo pomembna, da nas še dodatno dvignejo in skupaj naredimo čim boljši rezultat.”

_DSC4862