Krčmarević: “Naše ambicije so postavljene zelo visoko!”

27/08/2016

Pred nadaljevanjem prvenstva smo za nkrudarvelenje.com opravili obsežnejši intervju s strategom Rudarja, Slobodanom Krčmarevićem.

Uvod v prvenstvo

V prvih krogih smo zabeležili nekaj dobrih iger in dobrih rezultatov, zlasti proti dobrim oziroma kar najboljšim slovenskim ekipam, kot sta Olimpija in Koper, kjer smo osvojili vse točke, uspel nam je tudi zelo dober drugi polčas na tekmi proti Mariboru, po drugi strani pa smo prikazali tudi slabše predstave predvsem proti Domžalam in na zadnji tekmi proti Gorici. Spremenljive igre bi pripisal temu, da se je ekipa sestavljala postopoma in po moji evidenci večina igralcev ni opravilo celotnih priprav, 60% igralcev ni v dobri fizični pripravljenosti, kar se opazi tudi v določenih delih tekem, ko imamo padce v igri in žal ravno v teh trenutkih tudi prejemamo zadetke.

O slovenski ligi in pogojih

Nad slovensko nogometno ligo sem izredno pozitivno presenečen. Pogoji so fantastični: infrastruktura, stadioni in tereni so odlični. Prav tako tudi v Velenju, kjer imamo resnično izjemne pogoje za delo. Igra v slovenski ligi je čista, prav tako je tudi sojenje na nivoju, čeprav se pripetijo določene napake, do katerih pa ne prihajajo namerno in so del nogometa.

Ob mojem prihodu smo imeli zelo težko in občutljivo situacijo, saj vemo, da je Milovan Rajevac vodil ekipo v začetnem delu priprav, sam pa sem v klub prišel z zamudo kakšnih 20 dni. Nismo imeli prav veliko časa, vse smo delali hitro in sproti, tako so tudi prihajali igralci. To nam je močno otežilo situacijo, saj je nedvomno lažje začeti z ekipo od prvega dne in imaš kot trener tudi večji vpliv na sam izbor igralcev.

Visoko postavljeni cilji za sezono 2016/17

Prestopni rok še ni končan in na nekaterih pozicijah bi nam prav prišle še kakšne okrepitve, en obrambni igralec, vezist in napadalec, vse pa je pogojeno z našimi zmožnostmi in proračunom. Sicer mislim, da je jedro ekipe popolnjeno, zadnje okrepitve so bili mlajši igralci, kot recimo Sven Dodlek, ki je prišel iz Maribora. Načrt za to sezono, poleg tega, da klub stabiliziramo in da smo čim višje uvrščeni na lestvici je, da poskušamo vzgojiti nove mlade igralce, ter da klub opravi še kakšen prestop, kot je bilo to v primeru Maria Babića, ki je prestopil k belgijskemu drugoligašu Tubizeju.

V nedeljo v Kidričevem z Aluminijem

Aluminij je eno izmed prijetnejših presenečenj začetka letošnje sezone. Dosegli so nekaj presenetljivih rezultatov. Premagali so tudi Maribor v Ljudskem vrtu, tako da jim čestitam in v nedeljo pričakujem zares težek obračun. Rudar vsako tekmo cilja na zmago, s to miselnostjo smo krenili v tekme proti favoriziranim ekipam, kot so Olimpija, Maribor in Koper in nimamo razloga, da s tem nebi nadaljevali. Ogledal sem si tekmo med Aluminijem in Krškim in opazil, da so v Kidričevem odlični pogoji za igro, igrišče je odlično. Verjamem, da se bomo v dobrih pogojih naigrali in naj zmaga boljši.

Med reprezentančnim premorom pokalna tekma

Z nestrpnostjo sem čakal na reprezentančni premor, z razlogom, ki sem ga že omenil, da nismo dovolj fizično pripravljeni, saj so igralci v klub prihajali skozi celotno obdobje in nismo bili skupaj od prvega dne. Zato sem med premorom želel opraviti nekakšne krajše priprave, vendar pa bomo ravno v tem obdobju, 6. septembra igrali v 2. krogu pokala v Kopru, tako da bo to še en tekmovalni teden in temu bodo prilagojeni tudi treningi, zato ne verjamem, da bomo v tem času lahko izboljšali to kar nam trenutno manjka.

Pozdrav navijačem

Za konec bi pozdravil vse navijače Rudarja, želel bi da se v še večjem številu udeležujejo naših tekem. Pohvalil bi tudi vas, ki skrbite za podobo kluba. Naše strani so zelo odmevne, ne samo v Sloveniji pač pa tudi v moji deželi, Srbiji. Podate resnično ogromno podatkov o naši ekipi, igralcih in ste dober zgled, kako moramo vsi profesionalci v tem klubu delati. To je naš klub in verjamem, da bomo s skupnimi močmi in nekoliko večjo podporo navijačev napravili dober rezultat, tako v prvenstvu, kot tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so naše ambicije postavljene zelo visoko.

28746733780_028bf71f15_o