Mladinci s tretjo zmago tik pod vrh!

06/09/2016

Za nami je pester nogometni teden, saj so se mladinci in kadeti po krajšem premoru vrnili v tekmovalni pogon, selekcija U-15A je odigrala tekmi 4. in 5. kroga lige, s tekmovanji pa so pričele tudi selekcije, ki tekmujejo pod okriljem MNZ Celje.

Mladinci in kadeti so v 4. krogu 1. SML in 1. SKL doma pričakali ekipi Aluminija. Prvo srečanje so odigrali kadeti a se na igrišču žal ni izšlo vse po velenjskih željah, saj so tekmo izgubili. So pa zato za veselje domačih navijačev poskrbeli mladinci, ki so Kidričane premagali in se z zmago zavihteli tih pod vrh lestvice 1. SML.

Po odigranih tekmah sta za našo spletno stran vtise strnila kapetan kadetov Jaka Karat in strelec zmagovitega zadetka mladincev Dem Pljava.

Jaka Karat (vratar): “Tekmo smo pričeli slabše od nasprotnika. V prvem polčasu smo napravili preveč napak, ki so nas stale treh naivno prejetih zadetkov. V drugem polčasu smo odigrali boljše a žal nismo bili dovolj konkretni v samem zaključku akcij.  Nasprotnik si je pripravil več priložnosti, strelov in na koncu zasluženo zmagal.
V prihodnosti želimo razviti svojo prepoznavno, napadalno igro, s katero si bomo ustvarjali veliko priložnosti in dosegali dobre rezultate.”

Dem Pljava (napadalec): “Današnja tekma je bila prava prvenstvena tekma. Obe ekipi sta odigrali izredno borbeno, na koncu pa smo tekmo s trudom in požrtvovalnostjo obrnili v svojo korist. V nadaljevanju prvenstva pričakujem, da bomo trdo delali na treningih, z veliko željo vstopali v tekme in se borili za visoka mesta.”

Selekcija U-15A je v tem tednu odigrala kar dve prvenstveni srečanji in osvojila 4 nove točke. V 4. krogu so fantje doma pričakali ekipo AHA EMMI Bistrica ter dosegli zmago, v 5. krogu pa so gostovali v Murski Soboti, kjer se je tekma med NŠ Mura in Rudarjem končala z delitvijo točk.

Prvi krog ligaških tekmovanj sta odigrali selekciji U-15B in U-13A. Obe selekciji sta se v uvodnem krogu veselili zmag.

Selekcija U-19:
NK Rudar Velenje 1-0 NK Aluminij 4. krog

Selekcija U-17:
NK Rudar Velenje 1-3 NK Aluminij 4. krog

Selekcija U-15A:
NŠ Mura 0-0 NK Rudar Velenje 5. krog
NK Rudar Velenje 3-0 NK AHA EMMI Bistrica 4. krog

Selekcija U-15B:
Zreče-Vojnik 0-5 NK Rudar Velenje 1. krog

Selekcija U-13A:
NK Fosilum Šentjur 2-3 NK Rudar Velenje 1. krog

PLJAVA