Z Arene Petrol brez točk, v petek doma z Radomljami

20/11/2016

V 17. krogu prve lige TS smo se v gosteh pomerili z NK Celje in izgubili. V petek doma gostimo Radomlje.

NK Celje – NK Rudar Velenje 0:4 (0:1)

Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Kovačič (Preserje).
Strelci: 1:0 Volaš (34.), 2:0 Čirjak (56./11 m), 3:0 Pungaršek (58.), 4:0 Volaš (84.).
Rudar: Radan, Iharos, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha, Babić, Vručina (od 70. Lotrič), Glavina (od 82. Bokalić), Trifković, Mary (od 78. Billong).

Na težkem in razmočenem igrišču sta bili ekipi v prvem delu dokaj enakovredni, tudi po številu strelov in po posesti žoge. Toda Celjani so bili tisti, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo. V 34. minuti je namreč Pišek s podajo med oba velenjska srednja branilca našel Volaša, ki je stekel sam proti Mateju Radanu in zadel za vodstvo.

Gostitelji so nato prevladovali in že v uvodu drugega polčasa odločili zmagovalca. Najprej je v 47. minuti akcijo zapravil Cvijanović, ki je poskusil z lobom premagati Radana, a je ta žogo z izjemnim posredovanjem odbil v kot. V 56. minuti je z bele točke zadel Čirjak, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral David Kašnik, dve minuti pozneje pa so Celjani povedli s 3:0, potem ko je v kazenskem prostoru zadel Pungaršek.

V 67. minuti je Cvijanović zadel še okvir vrat, v 84. minuti pa je zadel še Volaš, ko je zadel iz bližine po podaji Hadžića z desne strani kazenskega prostora.

V 18. krogu prve lige TS bomo doma gostili Radomlje.

novanaslovna