Glavina in Grgić za domačo zmago Rudarja nad Radomljami

26/11/2016

V 18. krogu prve lige TS smo se pred domačimi navijači pomerili z Radomljami in zanesljivo zmagali z 2:0!

Mestni stadion ob jezeru, gledalcev 550, sodniki: Borošak, Klančnik in Friš (vsi Maribor).
Strelca: 1:0 Glavina (73.), 2:0 Grgić (82.).
Postava: Radan, Iharos, Zec (od 70. Billong), Grgić, Mužek, Bolha, Babić, Lotrič (od 66. Vručina), Glavina, Trifković, Eterović (od 77. Grbić).

Po začetni pobudi, ko smo že v uvodnih minutah zapretili preko Mitje Lotriča in Dominika Glavine, so gostje hitro vzpostavili ravnotežje. Čeprav je bil tempo igre spodbuden, si ekipi resnejših priložnosti za zadetek vendarle nista priigrali, tik pred odhodom na odmor pa so domačini zaustavili poskus Kristijana Šipka.

V začetku drugega dela je Mitja Lotrič z desne strani podal pred gostujoča vrata, vendar Mate Eterović z bližine ni najbolje zadel žoge, z odličnim posredovanjem pa se je izkazal tudi Ivačič. 

Toda v 73. minuti smo Velenjčani le prišli do zadetka. Veliko zaslug zanj je imel Bojan Vručina, ki je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Glavina in s svojim desetim zadetkom v sezoni premagal nemočnega Ivačiča. S tem zadetkom se je Glavina utrdil na prvem mestu estvici strelcev.

Tudi po tem zadetku smo še naprej napadali, kar se nam je obrestovalo v 82. minuti. Denis Grbić, ki je pet minut pred tem vstopil v igro, je z leve strani izvedel kot, v skoku pa je bil najvišji branilec Damir Grgić in postavil končni izid tekme. 

31127013011_697904e695_o