Intervju pred nadaljevanjem prvenstva – M. Čepelnik, direktor NK Rudar Velenje

20/02/2017

Pred nadaljevanjem prvenstva smo se pogovarjali z direktorjem NK Rudar Velenje – Markom Čepelnikom.

O trenutnem stanju v klubu

“Trenutno stanje v klubu je tipično februarsko. Potekajo zaključne priprave članske ekipe, ki so bili na 10 dnevnih pripravah v Medulinu, trenutno pa trenirajo v domačem okolju. Igralci so se z novih strokovnim vodstvom dobro spoznali in treningi so zares na zelo visokem nivoju, prav tako angažiranost igralcev. Prav tako se na »velik boj« pripravljajo selekcije nogometne šole. V času šolskih počitnic so nekatere selekcije odšle tudi na priprave v Rovinj. Klub je še vedno v fazi finančne sanacije, tako, da se borimo za vsak prispevek ali donacijo. V prvi vrsti se moram zahvaliti novim poslovnim partnerjem, MO Velenje in Premogovniku Velenje, ki nam stojijo ob strani. Ne smem pozabiti na številne manjše sponzorje, ki nam pomagajo tako s prehrano, prenočišči in finančnimi prispevki.”

O ciljih za prihodnost

“Kratkoročni cilj je vsekakor uspešna oddaja licenciranja do konca marca 2017 za prihodnjo tekmovalno sezono. Obveznosti do zaposlenih in neodvisnih oseb za leto 2016 so skoraj v celoti že poravnane. Iz finančnega razloga bo vse poskrbljeno kot mora biti. Nekaj je potrebno postoriti še na pravnem in administrativnem kriteriju. Dolgoročni cilj je predvsem nadgraditi in ponovno vrniti ugled nogometni šoli, a se zavedamo, da nič ne gre skozi noč. Z novim šolskih letom uvajamo nogometne razrede od prvega do tretjega razreda po osnovnih šolah. Veliko rezerve imamo tudi v delu same nogometne šole. Tako smo povečali število trenerjev pri vsaki selekciji in naredili rdečo nit dela skozi vse selekcije. Ne sme se zgoditi, da 30 otrok trenira samo en trener, ter da vsak trener dela po svoje. Vse mora imeti rep in glavo.”

O usmeritvah

“Usmeritev je v smeri doseči uspešno nogometno akademijo, katera bo cenjena in spoštovana v lokalnem okolju in širše. Doseči, da bodo trenerji cenjeni in da se bo njihovo delo spoštovalo. Za to imajo vse pogoje – tako finančne, kot ostale. Potrebno se je povezati s ostalimi okoliškimi klubi, kot smo se z NK Dravograd, s katerim smo podpisali medsebojno dolgoročno sodelovanje predvsem na področju nogometne šole. Trenutno dobro sodelujemo tudi z okoliškimi klubu (Šmartno, Šoštanj, Ljubno), v prihodnje pa želimo sodelovanje še nadgraditi. Iz vsega naštetega bo prepoznavnost kluba boljša, za kar pa mora poskrbeti tudi marketinška ekipa kluba. Prav v marketingu in promociji kluba je velika rezerva. Osnova za vse našteto pa je vsekakor dobra članska ekipa skozi katero gre največ reklame in promocije.”

Sporočilo za konec

“Vabljeni vsi na stadion, da skupaj v čim večjem številu spodbudimo vse selekcije kluba. Mi se bomo maksimalno potrudili, da boste vsi uživali v predstavah naših igralcev.”

16807284_1589926564368515_3109512996491061707_n