#zgodberudarja: Ko spomini oživijo!

21/02/2017

Spodobi se, da prvo zgodbo Rudarja začnemo na začetku. V prvi sezoni Slovenske nogometne lige. Rudar je v prvo sezono vstopil z velikimi pričakovanji, z igralci, ki jim izkušenj ni manjkalo in tudi mladimi nogometaši, ki so svojo nogometno pot šele ubirali a je bilo v njih moč začutiti velik potencial.

Letvico pričakovanj je višalo tudi dejstvo, da je Rudar v sezono vstopil kot prvak Slovenske republiške nogometne lige. A v tisti sezoni Knapom vendarle ni šlo vse po načrtih. Sezono so z izkupičkom 38. točk in s 13. zmagami (zmaga je bila vredna 2 točki) sklenili na 12. mestu.

joze

Krstna sezona slovenske nogometne lige je Knapom in velenjskim navijačem pričarala nekaj lepih in nepozabnih trenutkov. Pravi “show” in tekmo sezone so Knapi prikazali na domačem terenu v drugi polovici sezone, ko so gostili ekipo Domžal. Gospodarili so na igrišču in že ob polčasu vodili z rezultatom 3:0. Do konca tekme je na mestnem stadionu Ob jezeru odjeknila “petarda”, velenjska publika pa je mestni stadion zapuščala navdušena.

V spomin na tekmo izpred skoraj 25. let smo se pred prihajajočo tekmo z Domžalami obrnili na dva nogometaša tiste generacije, ki sta se našemu vabilu z veseljem odzvala in z nami delila spomine iz tistih, zdaj že davnih časov.

22

Ervin Polovšak: “V tistih časih je bilo težko, saj smo delali v rudniku kot tudi igrali nogomet na najvišji ravni. Pripravljeni smo bili dati od sebe maksimum.  S “kameradi” smo skupaj delali v “jami” in skupaj na terenu grizli travo, dajali vse od sebe. Nogomet nam je predstavljal užitek in sprostitev po napornem delovniku.”

Robi Doler: “Sam sem v začetku kariere študiral in v času študija smo treninge usklajevali s predavanji. Po zaposlitvi so nam na premogovniku v nekem obdobju omogočili, da smo trenirali tako dopoldne kot tudi popoldne s čimer smo se lahko ostalim klubom približali po profesionalnosti.”

33

NK Rudar Velenje – NK Domžale 5:0 (3:0) – 19.4.1992, stadion Ob jezeru
Strelci: Karič 3, Goršek in Oblak

Postava: Magrič, S. Javornik, Muslimović, Doler, Polovšak, Pranjić, Omerović, Karić, Oblak, Cvikl in Goršek.
Igrali so še: Golać, Kostajnšek, Spasojević

32915934455_0dd1735183_k