Anže Pišek med vpoklicanimi nogometaši za prijateljsko srečanje s Hrvaško

17/03/2017

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo 23. maja ob 15.30 odigrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Selektor Primož Gliha je v ta namen vpoklical 23 nogometašev, ki bodo začeli s pripravami na nov kvalifikacijski ciklus. Med njimi je tudi naš nogometaš, Anže Pišek.

»To bo naš prvi zbor v tej zasedbi, ki je sestavljena iz nove generacijo nogometašev. Pri sestavi seznama smo imeli kar nekaj težav, saj številni nogometaši ne igrajo standardnih vlog v Prvi ligi Telekom Slovenije,« je pokomentiral izbor slovenski selektor, ki bo na tekmi z južnimi sosedi razpolagal z igralci letnika 1996 in mlajšimi.

Kakšen bo novi obraz mlade reprezentance Slovenije? »Preizkušnja s Hrvaško bo pravi test, da vidimo kje smo. Soočili se bomo z resnico, čeprav z dvema treningoma v nogah morda niti ni dobro, da se merimo s Hrvati. Slednji imajo namreč odlične posameznike, ki večinoma igrajo v tujini in so že formirani igralci,« pravi Gliha in se spomni predhodne generacije mladih slovenskih reprezentantov.

»Moramo biti skoncentrirani in inteligentni, tako kot je bila predhodna generacija, ki je dala tudi veliko število A-reprezentantov. To je sicer posredno vplivalo tudi na naš uspeh v kvalifikacijah, kar pa je seveda potrebno sprejeti. Mlada reprezentanca je živa materija, spremembe se dogajajo iz meseca v mesec tudi zaradi poškodb in sprememb v tekmovalni formi,« zaključi Gliha, ki še opozori na problematiko kontinuirane zagnanosti pri mladih slovenskih nogometaših.

Zbor reprezentance bo 20. maja v Čatežu, prijateljska tekma pa tri dni kasneje v Nedelišču pri Varaždinu.

Povzeto po nzs

00_Seznam