Nepričakovan visok poraz v Kidričevem

19/03/2017

V 25. krogu prve lige TS smo se v gosteh pomerili z NK Aluminij in izgubili s 3:0.

NK Aluminij – NK Rudar Velenje 3:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).
Strelci: 1:0 Kramer (7.), 2:0 Tahiraj (67.), 3:0 Škoflek (77.).
Postava: Radan, Mužek, Billong, Zec, Iharoš, Pišek (od 69. Tolimir), Babić, Glavina, Vručina (od 81. Bokalić), Grbić (od 59. Trifković), Mary.

Kidričani so povedli že v sedmi minuti. Po hitrem protinapadu, ki ga je začel Francesco Tahiraj in nato podal na desno v kazenskem prostoru do Matica Vrbanca, je slednji zatem žogo vrnil v sredino kazenskega prostora, kjer je povsem sam ostal Blaž Kramer in brez težav zadel za 1:0. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni, Vrbanec pa je prispeval deveto podajo, s čimer zaostaja le za Mariborovim Daretom Vršičem.

V 17. minuti smo prvič resneje zagrozili tudi Velenjčani, in sicer je do strela v kazenskem prostoru prišel prvi strelec lige Dominik Glavina, z desne strani žogo poslal proti nasprotni vratnici, izkazal pa se je Luka Janžekovič.

V nadaljevanju prvega dela priložnosti praktično ni bilo več, ob rahli Rudarjevi terenski prevladi pa so bili malce bolj konkretni domači, ki so prišli še do strelov Tahiraja in Žige Škofleka, a je ostalo pri 1:0.

V uvodu drugega polčasa je takoj prišel do priložnosti Vrbanec, streljal je iz bližine z desne strani, toda Matej Radan je dobro posredoval. V 58. minuti je na drugi strani sprožil Bojan Vručina, dobro pa je posredoval Janžekovič.

Velenjčani smo sicer spet imeli več žogo v posesti, a se v 65. minuti znašli v dodatnih težavah, saj je drugi rumeni karton dobil Mateo Mužek. Takoj zatem so imeli domači na voljo prosti strel s 25 metrov, Milan Kocić je žogo spravil mimo živega zidu, ne pa mimo Radana, ki je žogo odbil.

Gostitelji pa so številčno prednost unovčili že v 67. minuti, ko je na robu kazenskega prostora preigraval Tahiraj in s strelom po tleh matiral še velenjskega čuvaja mreže. V 74. minuti je Radan dobro reagiral po novem Škoflekovem strelu, isti Aluminijev nogometaš pa ga je premagal v 77. minuti po samostojnem prodoru po desni strani.

Le malce pred tem je na drugi strani Glavina zadel prečko, zadnjo večjo priložnost na tekmi pa je zamudil Stjepan Babić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil od daleč, izkazal pa se je Janžekovič.

viber image