Iz Bonifike brez točk

23/04/2017

V 30. krogu prve lige TS smo se na Bonifiki pomerili s FC Koprom in izgubili z 1:0.

FC Koper – NK Rudar Velenje 1:0 (1:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Klančnik (Slovenj Gradec) in Bensa (Kojsko).
Strelec: 1:0 Park (64.).
Postava: Radan, Mužek, Billong, Grgić (od 83. Dodlek), Iharoš, Lotrič (od 74. Bokalić), Babić, Bolha (od 65. Trifković), Črnčič, Glavina, Mary.

V prvem delu so bili konkretnejši gostitelji, ki so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, največ pa že omenjeni Park. Prvi je sicer v deveti minuti zagrozil Senijad Ibričić, ki je po desni strani prišel pred naša vrata, toda Matej Radan je dobro zaprl vse poti proti mreži. Park je svoje priložnosti začel zapravljati v 25. minuti, ko je bil povsem sam na enajstih metrih, a je njegov močan poskus Radan fantastično odbil.

Deset minut pozneje je znova osamljeni Korejec sprožil z roba kazenskega prostora malce z desne strani, še enkrat pa je svoje delo dobro opravil naš vratar. Zadnjo priložnost je imel Park v 40. minuti, ko je spet poskusil z roba kazenskega prostora, le da z leve strani, a bil takrat malce premalo natančen. Velenjčani smo bili napadalno precej zadržani, kljub temu pa velja omeniti strel Dominika Glavine z glavo v 14. minuti, ko je žogo poslal malo čez koprska vrata, in prosti strel Stjepana Babića v 44. minuti, ko je z dobrih 25 metrov žogo poslal mimo vrat domačih.

V drugem polčasu so domačini v uvodnih minutah tekmece stisnili na njihovo polovico in vršili pritisk proti našim vratom, kar se jim je obrestovalo v 64. minuti. Jean-Claude Billong je malce zunaj svojega kazenskega prostora nespretno podal žogo, ki se je od Ibričića odbila proti Parku, ta pa jo je nato spodkopal in z lobom preko Radana poslal v mrežo z roba kazenskega prostora. Po golu smo se napadu bolj posvetili tudi knapi, zaporedni streli Babića, Bokalića in Billonga pa so bili preslabi za spremembo izida. Tik pred koncem tekme je sicer John Mary zatresel prečko koprskih vrat, a bil v prepovedanem položaju.

17966202_1669597716401399_364495480479185299_o