Poraz v Domžalskem športnem parku

29/04/2017

Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 600, sodniki: Kajtazović (Kranj), Skok, Bezjak (oba Ptuj).
Strelci: 1:0 Franjić (57.), 2:0 Repas (65.), 3:0 Majer (77., 11-m).
Postava: Radan, Mužek, Vručina, Črnčič (od 70. Lotrič), Babić, Mary, Bolha (od 81. Pišek), Bokalič (od 46. Trifković), Billong, Iharoš, Grgić.

Velenjčani smo v Domžale prišli po dveh zaporednih porazih, na domačem igrišču nas je v predzadnjem krogu premagal Maribor, v prejšnjem pa smo tesno izgubili v Kopru, po prvem polčasu pa smo lahko bili  zadovoljni z izidom, čeprav smo imeli nekaj priložnosti, da bi vsaj enkrat zatresli mrežo domačega vratarja Dejana Milića. Do svojih priložnosti so v nadaljevanju prvega polčasu pršil tudi domžalski nogometaši, vendar smo prvi zapretili Velenjčani. V prvih desetih minutah je dvakrat poskušal Bojan Vručina, nato z glavo še John Mary, vendar Miliću mi bilo niti enkrat treba posredovati. Zato pa je imel več dela v 13. minuti Matej Radan, ki je zaustavil poskus Jureta Balkovca. Še več dela je Radan imel trinajst minut pozneje, ko je po strelu Jana Repasa z 12 metrov žogo odbil v kot. Pred odhodom na odmor se je izkazal tudi Milić, ki je nevaren strel Vručine s skrajnimi napori prav tako odbil v kot.

Bolj odločno so v drugi polčas krenili Domžalčani, vendar po strelu Petra Franjića gostujoči vratar ni imel težjega dela. Zato pa je Radan klonil v 57. minuti, ko sta Žan Majer in Franjić odigrala dvojno podajo, po njej pa je Hrvat v dresu Domžal s trinajstih metrov zadel spodnji levi kot vrat.

Tudi po doseženem golu so domžalski nogometaši še naprej napadali in po še eni odlični kombinaciji Franjića in Majerja, ki je z desne strani podal do Repasa, ta pa je z diagonalnim strelom s štirinajstih metrov premagal Radana. Šele po drugem prejetem golu smo se Velenjčani nekoliko otresli pritiska domače ekipe, vendar je v 73. minuti Milić po samostojnem prodoru Vručine zaustavil njegov strel proti vratom.

Tekma je bila odločena v 77. minuti. Razpoloženi Majer je zaposlil rezervista Elvisa Bratanovića, ki je minuto prej vstopil na igrišče, v kazenskem prostoru gostov ga je nato na nepravilen način z roko zaustavil Klemen Bolha, Majer pa je bil zanesljiv izvajalec z enajstih metrov.

18155943_1676662249028279_2665793676648678277_o