Knapi ostajajo med elito, Mary prvi strelec!

28/05/2017

Stadion Športni center Dravograd, gledalcev 300, sodniki: Tkalčič, Benc (oba Maribor), Šumer (Ptuj).

Postava: Radan, Kašnik, Trifković, Mužek, Pišek, Bolha, Vručina (od 78. Črnčič), Glavina, Mary, Iharoš, Grgić.

Knapi igrali tekmo leta, saj so ob Krškem in Aluminiju sodili v krog ekip, ki so se skušale izogniti kvalifikacijam z Roltek Dobom za igranje v prvoligaški konkurenci v novi sezoni. Vsaj na papirju se niso imeli česa bati, saj so imeli točkovno prednost pred tekmecema, obenem pa so Krčani včeraj gostovali pri prvakih v Mariboru, ekipa iz Kidričevega pa v Ljubljani pri Olimpiji.

Za nameček so rudarji doma gostili Radomlje, ki se po enoletni avanturi vračajo med drugoligaše. Slaba stran za domače je bilo tokrat le dejstvo, da obstanka med prvoligaši niso potrjevali pred domačimi ljubitelji nogometa, saj so morali zaradi prenove dela domačega Stadiona ob jezeru gostiti tekmo v Dravogradu. Na koncu sta Velenjčanom prvoligaški status zagotovila tudi favorizirana Maribor in Olimpija, ki sta v boju za obstanek premagala neposredna tekmeca knapov Aluminij in Krško.

Sama tekma se je končala z enakim izidom, kot se je začela, zaznamovali pa so jo predvsem številni rumeni kartoni. Na koncu so si lahko oddahnili vsi. Nogometaši in navijači Rudarja, ki jih čakajo priprave na sezono 2017/18.

Hvala našim prijateljem iz Dravograda, pri njih smo se počutili kot doma.