Pred gostovanjem pri Olimpiji

10/08/2017

Knape v 5. krogu čaka eno najbolj vročih gostovanj. Odpravljajo se v Ljubljano, kjer jih pričakuje letos še neporažena Olimpija. Po povratku Olimpije v Prvo ligo so Knapi na prvoligaških tekmah v Ljubljani igrali 16-krat in se 7-krat veselili zmage, 2-krat pa igrali neodločeno. Ob tem so zabili 21 golov. Sploh ob pogledu na lansko sezono se ljubiteljem statistike, ki stiskajo pesti za zeleno-črne zasvetijo oči, saj so se Knapi iz obeh gostovanj v Ljubljani vračali srečni, prvo tekmo so dobili z rezultatom 0-2, z goloma Piška in Billonga, na drugem gostovanju pa so ob zmagi s 2-4 zabili Glavina 2x, Mary in Lotrič. Ob tem je Rudar tudi na domačih tekmah z Olimpijo igral dobro, če ne kar odlično. Prva tekma se je končala brez zmagovalca z 0-0, na drugi pa so Knapi mrežo Olimpije ponovno stresli 4-krat (Glavina, Mary 2x in Iharoš). V lanski sezoni sta na lestvici strelcev daleč pred vsemi kraljevala Glavina in Mary, letos pa so si v prvih štirih krogih strelci enakomerno razdelili pogačo, saj več kot enkrat ni zabil še nihče od igralcev Rudarja.

Pred tekmo z Olimpijo smo se pogovarjali z Jako Bijolom in Johnom Maryjem.

Jaka Bijol (vezist):“Na tekmi s Krškim smo imeli kar nekaj nihanj v igri. Imeli smo dobre minute, v katerih svojih priložnosti nismo izkoristili, Krško pa je svojo izkoristilo in nam zabilo gol. Vzeli so nam pomembne 3 točke, vendar sedaj se moramo osredotočiti na Olimpijo. V Ljubljano gremo po zmago in pokazati našo najboljšo igro, ki nas je krasila v prvih krogih. Osredotočiti se moramo na svoje individualne naloge in dati vse od sebe. SREČNO RUDAR!”

John Mary (napadalec): “Nimam kaj dosti povedati o tekmi s Krškim. Na začetku je bilo zabavno, potem pa se končalo tako slabo, saj tega res nismo pričakovali. Vsi imajo pravico biti jezni in žalostni, saj so vsi mislili, da jim bomo vzeli točke toda… v življenju vedno pride padec in tega se je potrebno navaditi. S tem ko smo žalostni in jezni ne rešimo ničesar. Moramo enostavno strniti vrste in delovati kot eno. Tudi navijači naj nas še naprej podpirajo, mi pa bomo naredili to kar moramo, da dokažemo,da smo dobri in da lahko iz vsega izvlečemo maksimum. Ne smemo se preveč ozirati nazaj, zreti moramo v prihodnost. Na tekmo z Olimpijo. Težko bo… res težko. Tja gremo po zmago a zadovoljni bomo tudi, če se domov vrnemo s točko. Zagotovo v Ljubljano ne odhajamo po poraz. Verjamem, da bomo dali vse od sebe in se domov vrnili s točkami. To je vse kar lahko rečem… brez velikih obljub. Če imajo navijači možnost podpreti nas na tej tekmi, naj pridejo, nam pomagajo in dajo dodatno energijo. To je tudi za njih. SREČNO RUDAR!”