Pred nami je prvi derbi sezone

19/08/2017

V ponedeljek nas čaka prvi šaleško – savinjski derbi letošnje sezone. V goste prihajajo Celjani, ki se po 5. krogih PLTS s točko zaostanka na prvenstveni lestvici nahajajo le mesto za Knapi. Pred derbijem smo se pogovarjali s trenerjem Marijanom Pušnikom in Dominikom Glavino.

Marijan Pušnik (trener): “Najprej bi lepo pozdravil vse naše navijače in jih povabil v ponedeljek ob 20:00 na stadion Ob jezeru, da nas čim bolj vzpodbujajo do nove zmage. V prejšnjem tednu res ni bilo dobro, poraz z Olimpijo, nato pa je sledilo veliko presenečenje za vse nas, izpad proti Tabor Sežani. Fantje so se na tekmi zelo trudili, imeli tudi veliko število priložnosti. Žal smo dva zadetka prejeli iz protinapadov po dveh velikih napakah v obrambi in nato tekmo neslavno končali. Vseeno, fantje se trudijo tako na treningih kot izven njih, res jih lahko pohvalim za odnos, to črno piko pa moramo čim prej popraviti z dobrim rezultatom doma.

Dominik Glavina (napadalec): “Lep pozdrav vsem navijačem Rudarja. Po nekaj slabših predstavah in po izpadu iz pokala, ki ga nismo pričakovali obračamo nov list. V ponedeljek pričakujemo derbi s Celjem. Pripravljeni in osredotočeni smo na to tekmo in dali bomo vse od sebe, da premagamo Celje na domačem terenu. Povabil bi vse navijače, da nas podprejo.”