Leon Črnčič ostaja zvest Rudarju!

31/08/2017

Leon Črnčič bo barve Rudarja branil do maja 2020! Z njim smo se pogovarjali po podpisu nove pogodbe.

Leon Črnčič (vezist):“Najprej bi lepo pozdravil vse navijače Rudarja. Zelo sem vesel ob podpisu nove pogodbe. Z vodstvom smo hitro našli skupni jezik in veseli me, da ostajam v klubu.”

Kako se spominjaš svojih začetkov pri Rudarju?

“Svojih začetkov pri Rudarju se zelo dobro spomnim. V klub sem prišel prav na zadnji dan prestopnega roka, 31.8.2011. Takrat je vlogo glavnega trenerja opravljal Milan Đuričić. Prvo tekmo sem odigral pred domačimi navijači, nasprotnik pa je bila ekipa Gorice. Vstopil sem v drugem polčasu, v 90. minuti tekme pa je fenomenalni gol dosegel Matej Podlogar.”

Kaj te vedno znova prepriča, da ostaneš v Velenju?

“V Rudarju in na splošno v Velenju se dobro počutim. Z vsemi sem v korektnem in dobrem odnosu. Tu sem spoznal tudi punco in veliko dobrih prijateljev, tako da sem zelo vesel, da lahko igram v Velenju.”

Katerega obdobja pri Rudarju se najraje spominjaš?

“Tu sem že kar nekaj časa, sedaj že 6. leto. Najraje se spominjam sezone 2013/14, ko smo osvojili končno 3. mesto in se s tem uvrstili tudi v kvalifikacije za Evropsko ligo.”

Naj Knap… ?

“Odločil bi se za Damjana Trifkovića, ki je zares vrhunski nogometaš. Vedno da svoj maksimum, je izredno tehnično podkovan igralec z vrhunskim pregledom nad igro.”

Naj prijatelj… ?

“Tekom sezon sem tukaj spoznal veliko prijateljev, najboljši odnos pa sva obdržala z Matjažem Rozmanom, s katerim se še danes pogosto slišiva, greva na pijačo ali na kosilo.”

Se spominjaš kakšne posebne zgodbe, ki veže tebe in Rudar?

“Izpostavil bi obdobje, ko sem se znašel v težki situaciji. Moja pogodba je trajala še 2 meseca, jaz pa sem se ravno takrat poškodoval. Moj povratek na igrišče je bil predviden čez 6 ali 7 mesecev, a Rudar mi je kljub vsemu stal ob strani in mi ponudil novo pogodbo. Zelo sem vesel, da so mi ponudili novo priložnost in prav zaradi tega je moja pripadnost klubu še toliko večja.”

Smešna prigoda?

“Lahko omenim najnovejšo, ko je na tekmi v Novi Gorici kar na enkrat zmanjkalo elektrike.
Spomnim se, ko smo se odpravili na tekmo na Hrvaško. Eden od soigralcev je pozabil osebni dokument in smo ga morali pustiti na meji. Kasneje nam je povedal da je hodil okrog po Kopru, šel v kino ipd. Pobrali pa smo ga, ko smo se vračali domov.”

Kdo te je kot otroka navdušil za igranje nogometa?

“Moj Ata. Že od malega me je vzel s sabo na kakšen turnir, njegovo tekmo. Spodbujal me je pri vsem.”

Če nebi bil nogometaš bi bil?

“Verjetno bi bil vzgojitelj predšolskih otrok. Končal sem srednjo šolo za pomočika vzgojitelja predšolskih otrok. Delo z otroci me zelo veseli, tako da bi verjetno delal v vrtcu.”

Tvoje želje za Rudar?

“V letošnji sezoni smo močno pomladili ekipo a imamo kljub tedmu dokaj visoke cilje, ki jih bomo skupaj poskušali uresničit. V garderobi vlada res dobra klima in vzdušje in upam, da bo tako tudi ostalo. SREČNO RUDAR!”