V petek nad Aluminij

06/09/2017

Za nami je reprezentančni premor. Rudar je v boj za nacionalne barve prispeval 4 reprezentante, Jaka Bijol, Milan Tučić in Anže Pišek so zastopali reprezentanco Slovenije do 21 let, Ilja Antonov pa člansko reprezentanco Estonije.
Misli so sedaj že usmerjene v nadaljevanje prvenstva, ko v 8. krogu PLTS na stadion Ob jezeru prihaja ekipa Aluminija. Ekipe od 3. do 8. mesta na prvenstveni lestvici ločijo vsega tri točke, Aluminij pa za Rudarjem zaostaja zgolj za točko. Pred tekmo smo se pogovarjali s Klemnom Bolho in Jako Bijolom.

Klemen Bolha (branilec):“Končan je reprezentančni premor, katerega smo izkoristili za uigravanje ekipe, sicer brez štirih reprezentantov. Že v petek nas čaka tekma z Aluminijem. Vemo da bo to težek boj, kajti Aluminij je v zadnjih letih konstanten prvoligaš. Z vašo pomočjo oziroma s pomočjo gledalcev, navijačev pa upamo, da nam bo uspelo. Vabljeni na tekmo. SREČNO RUDAR!”

Jaka Bijol (vezist): “Vračam se iz reprezentančne akcije, na kateri sem odigral tekmo proti Luksemburgu, ki je bila pomembna v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na tej tekmi smo delo uspešno opravili in si priborili vse 3 točke in upam, da bo tako tudi v petek proti Aluminiju. V čimvečjem številu vas vabim na tekmo, da nam nudite podporo na težki tekmi. Aluminij je dober nasprotnik, kar kaže tudi stanje na lestvici. Ob tej priložnosti bi se Vam rad zahvalil tudi, ker ste me izglasovali za Knapa meseca julija. SREČNO RUDAR!”