Knapi v Domžalah do druge zaporedne zmage!

25/09/2017

DOMŽALE – RUDAR VELENJE 0:1 (0:1)

Stadion v športnem parku, gledalcev 650, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Skok (Ptujska gora).
Strelec: 0:1 Mary (42).
Domžale: Milić, Vetrih (od 84. Ožbolt), Klemenčič, Alvir, Bizjak (od 72. Volarič), Matjašič (od 54. Hebaj), Ibričić, Dobrovoljc, Balkovec, Rom, Husmani.
Rudar Velenje: Pridigar, Trifković, Črnčić, Antonov, Mary (od 78. Junuzović), Bolha, Čoralić, Novak (od 89. Vasiljević), Tomašević, Bijol (od 72. Pišek), Pušaver.
Rumena kartona: Bijol, Črnčič.

Nogometaši Rudarja so še drugič v sezoni premagali Domžale. Zmago, s katero so se Velenjčani na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice po točkah spet izenačili z Gorico, jim je zagotovil napadalec John Mary. Kamerunec je bil stalna nevarnost za domačo obrambo, v 42. minuti pa je tudi mojstrsko izkoristil eno od svojih priložnosti, kar je bil tudi edini gol na zanimivi in dinamični tekmi.

Domžalčani so pred obračunom z Rudarjem zabeležili dva poraza. Najprej na gostovanju v Ljubljani proti Olimpiji, nato še bolj bolečega v pokalu, ko jih je v Domžalah izločila Mura. Zato je bilo jasno, da se bodo želeli odkupiti navijačem in z odprto igro poskušali priti do zmage, s katero bi Velenjčane, ki so si prav tako želeli zmage, tudi prehiteli na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice.

Ta želja je prinesla zelo zanimivo odprtje tekme. V prvih desetih minutah sta obe ekipi igrali živahno, obe tudi imeli priložnosti za gol. Že v prvem resnem napadu je Matija Rom podal žogo v kazenski prostor gostov z desne strani, toda Lovro Bizjak je streljal mimo gola. Dve minuti pozneje je Mary lepo streljal z glavo, domači vratar Dejan Milić je žogo odbil v kot, po katerem je temnopolti velenjski napadalec spet najvišje skočil, a streljal čez gol. Podobno priložnost je na drugi strani zamudil Marko Almir, gostujoči vratar Marko Pridigar je nato preprečil veselje Senijadu Ibričiću, domači pa po protinapadu Maryju.

Tudi v nadaljevanju ritem igre ni padel, obe ekipi sta kazali željo po zadetku, vendar lepših priložnosti nekaj časa ni bilo. Vse do 31. minute, ko je Amadej Vetrih z leve strani neoviran pritekel v velenjski kazenski prostor, toda odločil se je za podajo, to pa je Pridigar prestregel. V 36. minuti je s strelom od daleč poskušal Jure Balkovec, a žoga je zletela mimo gola.

V 42. minuti pa je vendarle prišlo do spremembe izida. Robert Pušaver je z desne strani poslal žogo v sredino, kjer se je Mary odlično znašel, ko je bila žoga še v zraku, je brez oklevanja streljal, Milić je bil po njegovem natančnem strelu brez moči.

Velenjčani bi svoje vodstvo lahko podvojili v 51. minuti, ko je Damjan Trifković lepo podal žogo v kazenski prostor, Jakob Novak se je znašel sam pred Milićem, vendar je z levico streljal slabo, tako da domžalski vratar ni imel težkega dela. Gosti so zatem še nekajkrat zagrozili, toda izid se ni spremenil.

Lahko pa bi se, saj so imeli tudi Domžalčani v 70., 74. in 82. minuti tri lepe priložnosti za izenačenje. Najprej je bil po podaji Rubina Hebaja nenatančen Alvir, nato sta nogometaša zamenjala vlogi, po Almirjevem predložku je Hebaj z glavo streljal mimo gola. Domžalski junak bi lahko postal tudi Luka Volarič, njegov prvi poskus je Pridigar ubranil, a je rezervist v domači vrsti dobil še eno priložnost, saj se mu je žoga odbila na glavo, a mreže tudi v drugem poskusu ni zatresel.

V zadnjih minutah so domači še poskušali, dosegli gol, ki pa ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil, Pridigar pa je moral posredovati še ob nevarnem strelu Hebaja.

V prihodnjem krogu bodo Knapi še tretjič zapored gostovali, tokrat v Dravogradu pri NK Ankaran.