Knapi pred premorom do tretje zaporedne zmage!

30/09/2017

Ankaran Hrvatini – Rudar Velenje 0:3 (0:1)

Športni center Dravograd, sodniki: Balažič (Ljubljana), Smej (Fokovci) in Herženjak (Lendava).
Strelca: 0:1 Mary (28.), 0:2 Mary (51.), 0:3 Novak (69.).
Ankaran: Bužan, Nkama, Badžim, Pahor, Primc (od 55. Smiljanić), Burkić, Delgado (od 79. Karamatić), Cerovec, Klapan, Mate, Vodeb (od 86. Furjan).
Rudar: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Črnčič (od 46. Novak), Bolha, Antonov (od 74. Radić), Trifković, Tučić (od 66. Vizinger), Mary.
Rumeni karton: Bolha.

Velenjčani, ki so igrali brez kaznovanega Jake Bijola, so v Dravogradu prišli do tretje zaporedne zmage, še četrtič zapovrstjo pa so ostali neporaženi. Junak zmage, ki je knape vsaj začasno popeljala na tretje mesto, je bil John Mary z dvema goloma. Ankaran, ta je pogrešal Bradleyja Meledjeja, je na trenutke grozil Marku Pridigarju, a je po premierni prvoligaški zmagi v prejšnjem krogu zdaj vpisal sedmi poraz.

Ekipi sta bili v prvem polčasu bolj ali manj poravnani, tudi izid je bil takšen, a le do 28. minute. Takrat je Damjan Vuklišević poslal dolgo žogo v kazenski prostor domačih, kjer je žogo ob Janu Pahorju lepo sprejel John Mary in jo nato mimo Primoža Bužana potisnil v mrežo.

Tudi sicer so bili nekoliko nevarnejši gosti, med drugim je moral Bužan posredovati že v sedmi minuti po strelu Milana Tučića iz prve in v 14., ko je z roba kazenskega prostora sprožil Mary. Pri gostih velja omeniti še poskus Tučića z glavo v 41. minuti, ki pa je bil nenatančen. Minuto pozneje pa Črnčič pred vrati Ankarana ni zadel žoge.

Gostitelji pa so prvič nase opozorili v 16. minuti, ko je Timotej Mate streljal z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Marko Pridigar. Malce zatem je Vinko Cerovec malce z leve strani na robu kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže, isti igralec pa je meril še v 43. minuti, ko je s približno 20 metrov žogo poslal malo mimo vrat gostov.

V 49. minuti so gostitelji znova zagrozili, a je Tim Vodeb z glavo neposrečeno – v tla – streljal iz ugodnega položaja in zgrešil cilj. Že v 51. minuti pa so Velenjčani podvojili prednost, v kazenskem prostoru je Mary dobil žogo od Damjana Trifkovića med Pahorjem in Luko Badžimom, branilca pa sta stala predaleč od kamerunskega napadalca, tako da je slednji brez težav zadel za 2:0. To je bil njegov četrti gol v sezoni.

V 65. minuti so imeli Primorci lepo priložnost za znižanje zaostanka, ko je najprej streljal Vodeb iz bližine, a prešibko in premalo natančno, na drugi vratnici bi žogo lahko v mrežo potisnil še Pahor, a je bil le malce prepozen.

Štiri minute pozneje so Velenjčani še povišali prednost, ko je z lepim diagonalnim strelom malce z leve strani z 18 metrov zadel Jakob Novak. Le malce za njim je bil spet nevaren Mary, ki pa je zadel le zunanji del mreže. To je bila tudi zadnja večja priložnost na tekmi, čeprav sta si obe ekipi priigrali še nekaj obetavnih položajev za strele, ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Po reprezentančnem premoru gostimo aktualne prvake in udeležence lige prvakov, NK Maribor!