Mladi reprezentant Cene Kitek

25/08/2018

Pred začetkom sezone se je Rudarju pridružil Cene Kitek, mladi reprezentant Slovenije, ki bo pomagal mladinskemu moštvu na poti do izpolnitve cilja. Cene se je v začetku tedna udeležil reprezentančnega zbora, danes pa objavljamo njegovo prvo izjavo po prihodu v Rudar.

Cene Kitek: “V letošnjem poletju sem se pridružil Nogometnemu klubu Rudar Velenje, kamor sem prisel iz ljubljanskega Brava, kjer sem igral prejšnje 3 sezone. V Rudar me je vodila želja po igranju v Prvi ligi Telekom Slovenije. Odločitev je bila dokaj enostavna, saj je Rudar organiziran klub, ki ima dobre trenerje in odlične pogoje za trening.
Moj cilj za to sezono je osvojitev 2. slovenske mladinske nogometne lige. Prav tako je cilj, da se skupaj s kadeti ponovno uvrstimo v 1. SKL/SML.
Hkrati pa je želja zbrati čimvec nastopov v članskem dresu Rudarja.
Sem tudi član slovenske reprezentance U-19, ki je imela od 20.8-22.8 krajše priprave v Čatežu. S pripravami je selektor dobil vpogled v kakšnem stanju smo igralci, saj je to ena izmed zadnji reprezentančnih akcij pred prihajajočimi jesenskimi kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo.
Do sedaj sem igral mladinsko ligo, tako da sem svoje prve članske minute dočakal v dresu Rudarja na tekmi proti moskovskemu Spartaku v Villachu.”