FC Esslingen na izmenjavi v Velenju

07/11/2018

FC Esslingen na izmenjavi v Velenju

Velenje so med 31. oktobrom in 3. novembrom 2018 obiskali otroci nogometnega kluba Esslingen. NK Rudar Velenje je za njih pripravil pester program, kjer so se nogometni treningi in prijateljske tekme povezovale z obiskom Šaleškega gradu ter muzeja premogovništva v Velenju.

Iz strani Nogometnega kluba Rudar Velenje je projekt vodil Aleks Hudobreznik, ki je o izmenjavi povedal naslednje:

“V prejšnjem tednu smo v okviru sodelovanja pobratenih občin med Velenjem in Esslingenom gostili člane nogometnega kluba FC Esslingen in sicer selekcij U14, U12 in dekleta U13, ter njihovo strokovno vodstvo, skupaj kar 65 članov, od tega 50 otrok.

V štiri-dnevnem programu, ki je bil kombinacija nogometnih aktivnosti ter kulturno-turističnih dejavnosti, smo med trenerji izmenjali znanje in izkušnje, predvsem nas je zanimalo delovanje klubov v različnih okoljih. Ena od teh nogometnih aktivnosti je bila tudi organizacija prijateljskih tekem z našimi selekcijami U14 in U12, dekleta pa so prijateljsko tekmo odigrale z našo selekcijo U11. Selekciji U14 sta se razšli z neodločenim rezultatom 2:2, prav tako selekciji U12, selekcija U11 NK Rudar Velenje pa je premagala dekliško ekipo  U13 FC Esslingen z rezultatom 3:0. Sploh tekma selekcij U12 se je odigrala na zelo visokem nivoju. Bolj kot rezultat je bila pomembna lepa izkušnja za vse otroke, ki jo ponuja igranje mednarodnih tekem. Tekme so se odvijale v duhu “fair-playa”, dogodek pa definitivno lahko služi kot vzor za prihodnje projekte.
Po odzivih gostov lahko označim projekt kot velik uspeh in lepa popotnica za nadaljnja sodelovanja med kluboma ter občinama. Menim, da bi takšnih izmenjav lahko bilo še več, bodisi na športnem ali katerikoli drugem področju. V pogovorih smo že, da bomo obisk kmalu vrnili, podrobnosti pa bomo razkrili v naslednjih mesecih.
Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil prav vsem akterjem, ki so poskrbeli, da je projekt potekal tekoče in brez zapletov, torej vsem trenerjem NK Rudar Velenje na čelu z vodjo nogometne šole Igorjem Fenkom za kvalitetno pripravljene treninge, Pekarni Presta, Restavracijama DK in Hotel Paka za pripravljene obroke, Hostlu Velenje za njihovo gostoljubnost, Muzeju Premogovnika Velenje ter ekipi Turističnega društva Šalek za kulturno-izobraževalni program. Članom kluba iz Esslingena pa sporočam, da so bili odlični gostje in da so v občini Velenje ter NK Rudar Velenje vedno dobrodošli.
Srečno Rudar!”