Knapi brez točk proti Mariboru

08/12/2018

RUDAR VELENJE – MARIBOR 1:3 (1:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Obranović, Praprotnik, Salkić (vsi Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Mlakar (35.), 1:1 Črnčič (41.), 1:2 Zahović (52.), 1:3 Ivković (59.).
* Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik, Bolha (od 88. Vodeb), Črnčič (od 74. Škoflek), Pušnik, Trifković, Arap (od 58. Tučić), Radić.
* Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Bajde (od 70. Santos), Cretu, Dervišević, Mešanović, Zahović (od 85. Kramarič), Mlakar (od 70. Mlakar).
* Rumena kartona: Vasilijević; Zahović.

Gostitelji so tekmo začeli pogumno, prvi del prvega polčasa je bil povsem enakovreden, priložnosti praktično ni bilo. V 14. minuti so sicer gosti nekajkrat streljali na gol, a žoga ni našla poti v mrežo, po kotu pa je Luka Zahović prišel do strela, a je bil Matej Radan na mestu. V 29. minuti se je Zahović znašel v podobni priložnosti, tokrat je streljal mimo gola, učinkovitejši od njega pa je bil v 38. minuti Jan Mlakar, ki je izkoristil podajo z desne strani, z neposredne bližine je zatresel mrežo.

Le tri minute pozneje bi lahko domači izenačili, Dominik Radić je ušel mariborski obrambi, z leve strani prišel pred vratarja Kenana Pirića, a je bil ta dobro postavljen in je strel ubranil. Lepo priložnost je imel na drugi strani v 41. minuti spet Zahović, po podaji Mlakarja je sam pritekel pred Radana, a je ta z nogo dobro posredoval.

Kazen za zapravljeno priložnost je prišla že v naslednjem napadu, ko je navidez nenevarno akcijo uspešno končal Leon Črnić, po podaji Radića ni okleval s strelom, ki je končal za hrbtom Pirića.

Tudi drugi del so Velenjčani začeli podjetno, a v času njihove premoči so gosti spet povedli. Po podaji Jasmina Mešanovića je Zahović spet sam stekel proti vratarju, tokrat ga je z nizkim strelom tudi premagal. Zmagovalec je bil dokončno rešen v 59. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Saša Ivković, njegov strel z glavo je bil dovolj močan in natančen, da je končal v mreži.

Prirejeno po STA

Foto: studiomit.si