Knapi do točke proti Gorici

30/03/2019

Knapi do točke proti Gorici

RUDAR VELENJE – GORICA 2:2 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Obrenović, Pospeh in Kordež.
* Strelci: 0:1 Smajlagić (16.), 1:1 Črnčič (66.), 2:1 Škoflek (74.), 2:2 Halilović (82.).
* Rudar: Radan, Krefl, Bolha, Tomašević, Pušaver, Škoflek, Ćosić, Trifković, Tučić, Črnčič (od 89. Pišek), Radić (od 76. Kobiljar).
* Gorica: Sorčan, Celcer (od 87. Gulič), T. Kavčič, Tomiček, Halilović, Grudina, Velikonja, Šipek, Osuji (od 76. M. Kavčič), Smajlagić (od 64. Kolenc), Filipović.
* Rumeni kartoni: Krefl, Črnčič, Radić; Smajlagić.

Velenjčani so na prvi tekmi pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, ki je zamenjal Marijana Pušnika, osvojili točko. Pred domačimi gledalci so brez pomoči kaznovanega Davida Arapa še v 82. minuti vodili proti Novogoričanom, a je slednjim točko priboril Adel Halilović.

Po mirnem uvodu tekme, v četrti minuti je bil nenatančen le Damjan Trifković s prostega strela, so Novogoričani povedli v 16. minuti, ko je z volejem zadel Semir Smajlagić. Velenjčani so prvič resneje zagrozili v 34. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek, a zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju polčasa so se Velenjčani trudili priti do izenačenja, a posebnih priložnosti si niso priigrali. Nevarno je bilo le v 45. minuti, ko je Leon Črnčič prišel do žoge v bližini gola, a je Grega Sorčan šel iz vrat in Velenjčanu preprečil neoviran strel.

V 49. minuti je Črnčič poslal žogo z desne strani, ta je nato zadela prečko, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Tako kot ne v 57. minuti po premalo natančnem in šibkem strelu Etiena Velikonje z glavo. V 66. minuti pa so knapi izenačili. Najprej je poskusil Dominik Radić iz bližine, Sorčan je žogo odbil, a le do Črnčiča, ki jo je nato poslal v prazno mrežo. Domači so v vodstvo prešli v 74. minuti, ko je Milan Tučić podal z leve strani, žoga je malce zadela Halilovića, priletela pred vrata, kjer jo je v mrežo spravil Žiga Škoflek. Toda Primorci so hitro odgovorili, Filipović je na desnem robu kazenskega prostora žogo oddal Haliloviću, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Mateja Radana.

Velenjčani bodo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si