Sledi šaleško-savinjski obračun

09/04/2019

Sledi šaleško-savinjski obračun

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Marko Ćosić

April in maj prvoligašem ne ponujata veliko časa za oddih. Prva liga Telekom Slovenije se nadaljuje s tekmami 26. kroga, ki bosta s sosedskim dvobojem odprla Rudar in Celje. Na lestvici bolje kaže grofom, Velenjčani  pa se v lokalni spopad podajajo hrabrejši za odmevno točko v ljubljanskih Stožicah. Knapi so se v prestolnici izkopali iz rezultatskega zaostanka ter na krilih trikratnega strelca Milana Tučića odščipnili točko gostiteljem, ki so po vodstvu z 2:0 počasi že slavili novo zmago. Rudar je s 26. točko ujel osmo Gorico, z dvema točkama več je blizu tudi Triglav.

Kdo je vroč?

Ni dvoma o tem, kdo je bil osrednji junak 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Milan Tučić se je v rodnem mestu veselil krstnega »hat-tricka« v prvoligaški konkurenci. Visokorasli napadalec je navdušil predvsem s prvim in tretji zadetkom, prvi je namreč močno spominjal na poteze Zlatana Ibrahimovića. Ljubljančan se je s strelskim trojčkom močno povzpel na ligaški lestvici strelcev, s skupno devetimi zadetki si deli osmo mesto.

Ali ste vedeli?

Tučić je z nedeljsko predstavo v Stožicah nase opozoril širšo nogometno javnost, danes 22-letni napadalec pa je navduševal že v sezoni 2016/17. Tedanji napadalec Brava je v 3. SNL center zabil kar 32 zadetkov in bil med najzaslužnejšimi, da se je ljubljanski klub prebil med drugoligaše, sebi pa je zagotovil prestop med prvoligaše. Bivši mladi reprezentant Slovenije je eksplodiral v predzadnjem krogu, ko je v mrežo Lesc pospravil kar osem žog.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si