Za praznik v Krško

30/04/2019

Za praznik v Krško

Tako kot Krčani, tudi Velenjčani niso bili zadovoljni z razpletom 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Zasedba iz Šaleške doline je na domači zelenici izgubila z Domžalčani, ki so postregli s podobnim receptom kot jeseni. Tedaj so se v Velenju po preobratu veselili gostitelji, tokrat so po podobnem scenariju slavili Domžalčani. Knapi so tudi po zaslugi novogoriške zmage zdrsnili na deveto mesto, saj imajo Primorce ob enakem točkovnem izkupičku ugodnejšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Četrtkova tekmeca sta sicer povsem izenačena na medsebojnih tekmah, saj so eni in drugi dobili štiri dvoboje, nasprotnika pa sta se sedemkrat razšla z delitvijo točk. Remi v četrtek ne bi pretirano zadovoljil niti Velenjčanov, ki še vedno računajo na višje mesto.

Kdo je vroč?

Velenjski branilci bodo morali ob Vukušiću paziti tudi na robustnega Volaša, vroče orožje pa premore tudi Rudar. Žiga Škoflek v nadaljevanju pridno polni mreže tekmecev, šest od sedmih zadetkov je dosegel na zadnjih desetih tekmah. Vojničan je bil osrednji junak velenjskega slavja v Kranju, za eno najlepših potez kroga pa je poskrbel tudi prejšnji konec tedna, ko je z mojstrskim udarcem matiral Krševana Santinija.

Ali ste vedeli?

Krčani in Velenjčani bodo v četrtek odigrali 16. medsebojno tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, še osmič se bodo udarili na Gubcu. Na sedmih tekmah je padlo vsega deset zadetkov, Krčani so bili natančni štiri-, Velenjčani šestkrat. Tekmeca sta se dvakrat razšla brez zadetkov, še dvakrat je o zmagovalcu odločil en sam zadetek.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si