Knapi samozavestno v naslednjo tekmo

03/05/2019

Knapi samozavestno v naslednjo tekmo

Prepoved nastopa: David Hrubik

Velenjčani so v posavski prestolnici slavili pomembno zmago. Vojna za izognitev dodatnim kvalifikacijam pa še ni dobljena, saj so povsem blizu tudi Kranjčani in Goričani, ki so se na Gorenjskem izognili porazu. Velenjčani se bodo s Triglavom udarili v zadnjem krogu, v Novi Gorici bodo v sklopu 33. kroga gostovali 14. maja, izrednega pomena pa bo tudi popotnica pred odhodom na Primorsko. Četo začasnega stratega Asmirja Sulejmanovića pred tem čakata spopada s tekmecema, ki se borita za Evropo, še pred tekmo z Aluminijem pa bodo zeleno-črni gostovali v soboški Fazaneriji. Tam so jeseni doživeli ligaški in pokalni poraz, črno-belim pa so dvakrat vrnili na domači zelenici. Lahko knapi na levem bregu reke Mure izvlečejo celo kožo?

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je vroč! Napadalec Rudarja je to dokazal tudi v Krškem, na Gubcu se je razveselil dveh zadetkov, v letošnjem prvenstvu pa je v polno meril devetkrat. Vojničan se je z dvojčkom v Krškem povsem približal Milanu Tučiću, strelcu desetih zadetkov, Škoflek pa je še posebej razpoložen v nadaljevanju prvenstva. Otrok celjskega Šampiona je spomladi dosegel osem od devetih golov, na zadnjih štirih preizkušnjah je bil natančen petkrat.

Ali ste vedeli?

Poglejmo tudi v mlajše selekcije velenjskega kluba. Štiri kroge pred koncem prvenstva lahko mirne vesti zapišemo, da se kadeti in mladinci Rudarja po dveh letih vračajo med najboljše slovenske klube. Mladi knapi imajo na vrhu skupne lestvice vzhodne skupine druge lige kar 21 točk naskoka pred celjskim Šampionom. Mladinsko selekcijo vodi Erik Kržišnik, ki se je dokazal že v mladinskem pogonu Triglava, nad kadeti bdi Urban Žohar, v dresu članske ekipe pa sta letos že predstavila dva mladinca, Cene Kitek in Tomaž Stopajnik.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si