Po enajstmetrovki Tabora zgolj do točke

03/11/2019

Po enajstmetrovki Tabora zgolj do točke

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Kajtazović, Kordež in Pospeh.
* Strelca: 0:1 Radić (65.), 1:1 Sikimić (90./11 m).
* CB 24 Tabor Sežana: Adam, Ristić, Nemanič, Azinović, Horvat, S. Babić (od 64. M. Babić), Krivičić, Sever, Mihaljević (od 78. Stančič), Bongongui (od 69. Milošev), Sikimić.
* Rudar Velenje: Stopajnik, Ćosić, Džinić, Filipović, Krefl, Hrubik, Vošnjak (od 31. Kitek), Črnčič, Kuzmanović, Radić (od 90. Kadrić), Petrović (od 70. Pušaver).
* Rumeni kartoni: Radić, Džinić, Črnčič, Stopajnik.
* Rdeči karton: Ćosić (68.).

Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko.

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki niti s prav veliko nevarnimi akcijami. Pri tem so bili sicer dejavnejši gostitelji, ki so najlepšo priložnost polčasa zapravili v 38. minuti, ko je Predrag Sikimić streljal iz prve s približno desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal z izjemno obrambo. Pri Rudarju velja omeniti še strel Dominika Radića iz 45. minute, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Velenjčani povedli v drugem polčasu, s svojim prvim strelom v okvir vrat. V 65. minuti je Radić zadel po s 13 metrov. Le malo po zadetku pa so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića. Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko po strelu Dina Stančiča, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić, za katerega je bil to enajsti gol sezone. Slednji je poskusil tudi v četrti minuti dodatka s strelom malce z desne, izkazal pa se je velenjski vratar.

Velenjani bodo v 17. krogu v soboto doma gostili Celje.

Tekst: prirejeno po STA
Foto: EkipaSN