FK Partizan 1 - 0 NK Rudar Velenje

01/07/2015 - 18:00

V sredo, 1.7., smo se v okolici Maribora pomerili z aktualnim srbskim prvakom in udeležencem kvalifikacij za nastop v ligi prvakov – FK Partizanom.

Beograjčani so v tekmo krenili izjemno ostro, kar so že v samem začetku tekme na lastni koži izkusili Babić, Dedič in Knezović. V uvodnih minutah sta s svojimi posredovanji nekaj potencialnih priložnosti Partizana uspešno razčistila Knezović in Kašnik. V 18.minuti je Kocič odlično potegnil in podal do Babića, slednji je fantastično zaposlil Prašnikarja, ta pa se je znašel sam pred vrati, a nameril naravnost v vratarja. V 26.minuti je v kazenskem prostoru sodnik videl igranje Dediča z roko in pokazal na najstrožjo kazen. Nekdanji član Fiorentine in Manchester City-a Valeri Bojinov je uspel zadeti in povesti Partizan v vodstvo. V 30.minuti je po preigravanju do strela prišel Babić, a je vratar črno belih s težavami strel ubranil. Nekaj minut kasneje je prav tako dobro z glavo meril Knezović, a je žoga za las zletela mimo vrat.

V drugem polčasu si ekipi nista priigrali izrazitejših priložnosti. Minute za igro je dobil tudi reprezentant Palestine Ihbeisheh, ki se je izkazal z dobro in čvrsto predstavo. V 72. minuti je Bolha podal do Prašnikarja, ki se je znašel v solidnem položaju, a je le ta preveč okleval.  V 85. minuti je od daleč meril še Grbič, a je žoga zletela prek vrat in tekma se je končala z rezultatom 1-0 v korist Partizana. 

Tekmo sta si ogledala tudi predsednik Mitja Kamenik in član uprave Branko Apšner. Vodstvo kluba je veselo dobre igre naših fantov. Verjamemo, da bomo z podporo pravih ljudi vse boljši in boljši!

FK Partizan – NK Rudar Velenje 1:0 (1:0)

Postava v prvem polčasu: Radan, Dedič, Kašnik, Knezović, Jahič, Tolimir, Bolha, Plesec, Kocič, Babić in Prašnikar.

Postava v drugem polčasu: Čretnik, Vidas, Knezović (od 60. Žitko), Kašnik (od 60. Bukšek), Jahič (od 60. Ihbeisheh), Tolimir (od 77. Gavranovič), Bolha (od 84. Nuredini), Kocič (od 84. Kurež), Grbič, Pišek, Prašnikar (od 77. Omerovič)

V soboto, 4.7., se bomo pomerili z NK Roltekom iz Doba.

parti