NK Rudar Velenje 2 - 1 Dinamo Moskva II

29/06/2016 - 18:00 at Dravograd

V tretjem prijateljskem obračunu smo se v Dravogradu pomerili z drugo ekipo Dinama iz Moskve. Igralci Rudarja so unovčili dobro igro in zasluženo slavili z 2:1. Zadela sta Mitja Lotrić in Damir Grgić. 

Ekipa Rudarja je dobro krenila v tekmo in narekovala visok tempo igre. Po desetih minutah igre se je po podaji Maria Babića v dobrem položaju za zadetek znašel Damir Grgić, a je z bližine meril naravnost v vratarja. V 18.minuti je po strelu s prostega strela Dinama dobro posredoval Borivoje Ristić. Dve minuti kasneje je dvakrat z glavo nevarno zapretil še Klemen Bolha, a ni uspel zatresti mreže Dinama.

V 27.minuti pa zaslužen zadetek in vodstvo, Mario Babić je prodrl po boku, streljal v vratarja, vendar se je žoga odbila do Mitje Lotriča, ki je atraktivno s “škarjicami” zadel in povedel Rudar v vodstvo. Do konca prvega dela igre si ekipi nista priigrali večjih priložnosti. Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:0 v korist NK Rudar Velenje.

V drugem polčasu je prvi proti vratom sprožil Nikola Tolimir, a je bil strel z razdalje prešibak, da bi ogrozil vrata nasprotnika. V 52.minuti so poizkušali tudi Rusi, a se je Borivoje Ristić znova fantastično izkazal s posredovanjem. Nekaj minut kasneje se je v dobri priložnosti za povišanje vodstva znašel Leon Črnčič, vendar je slednji meril naravnost v vratarja.

V 60.minuti pa nov zadetek v mreži Dinama, s prostega strela je v prostor podal Mario Babić, Damir Grgić pa je odlično podajo pretvoril v zadetek in vodstvo Rudarja z 2:0. V 78. minuti tekme so igralci Dinama z lobom z roba kazenskega prostora znižali rezultat na 2:1. Nekaj trenutkov kasneje je nevarno poizkušal Mario Babić, a se je vratar modrih izkazal in odbil žogo v kot. V 86.minuti tekme je zaradi nešportnega vedenja rdeči karton prejel Jaka Ihbeisheh. Tekma se je končala z rezultatom 2:1.

NK Rudar Velenje že jutri čaka nova prijateljska tekma, v Slovenj Gradcu se bomo pomerili s CFR Clujem. Tedenske priprave na Koroškem bomo sklenili z nedeljsko tekmo proti Spartak Moskvi.

NK Rudar Velenje – Dinamo Moskva II 2:1 (1:0)
Strelca: Lotrič 27., Grgić 60.

Postava: Ristić, Jahič (od 65. Ihbeisheh), Bolha (od 81.Fatkič), Kašnik, Mužek, Tolimir, Pišek, Črnčič (od 72. Grbič), Lotrić (od 72. Prašnikar), M.Babić (od 81. Markovsky) in Grgić (od 67. Pljava).

novanaslovna