FC Koper 0 - 1 NK Rudar Velenje

05/03/2016 - 17:00

V 24.krogu prve lige TS smo se se na Bonifiki pomerili s FC Koprom in ga z zadetkom Bolhe premagali z 1:0.

Uvodna spomladanska tekma na Bonifiki se je začela ob močnem vetru, ki je nogometašem na trenutke povzročal tudi nekaj preglavic. Po raztrgani igri v uvodu so gledalci prvo priložnost dočakali v 23. minuti, ko smo po odlični akciji povedli. Po prostem strelu z desne strani je žoga prišla do Klemna Bolhe, ki je zanesljivo zadel s petih metrov in povedel Knape v vodstvo.

V 30. minuti bi Damjan Trifković po strelu iz kota skoraj presenetil vratarja Kopra Kahlino. Pet minut zatem je domači kapetan Štulac streljal z več kot dvajsetih metrov, a se je z obrambo izkazal Matej Radan.

V 37. minuti pa so imeli domači izjemno priložnost. Po kotu in gneči je okvir vrat z desetih metrov zatresel Valencia, odbito žogo pa je v “stativo” spet poslal Jurina, a je pomočnik sodnika označil nedovoljen položaj. Zatem je sicer Muslimović zgrešil z vsega treh metrov, a tudi če bi zadel, zadetek ne bi veljal.

Čez minuto je Radan v zadnjem trenutku zaustavil prodirajočega Valencio. Kope je nato do konca prvega polčasa močno pritisnil, pri nevarnih podajah pa se je vedno znova izkazal naš vratar.

V drugem polčasu so z vetrom igrali domači in v uvodu je imel Radan z visokimi predložki domačih kar nekaj težav. V 56. minuti je po kotu domačih skočil branilec Memolla, a z glavo meril prek naših vrat.

V 68. minuti smo ostali brez izključenega Davida Kašnika, ki je zaradi nevarne igre z visoko dvignjeno nogo proti obrazu Jurine dobil neposredni rdeči karton.

Šest minut zatem je najboljši domači posameznik Štulac spet nevarno zagrozil z razdalje, a je žoga končala kak meter mimo gola gostov. Malce pozneje je Štulčev strel obranil Radan. V 89. minuti smo bili nevarni tudi mi, Kahlina pa je močan strel z razdalje Stjepana Babića dobro zaustavil.

Prihodnjem teden se bomo na domačem igrišču pomerili z NK Mariborom!

FC Koper – NK Rudar Velenje 0:1 (0:1)
Stadion Bonifika, gledalcev 700; Strelec: 0:1 Bolha (22.).

Postava: Radan, Kašnik, Trifković (od 90. Pišek), Črnčič, Kocić, Bolha, Tolimir, Džinić, Knezović, Eterović (od 56. S. Babić), M. Babić (od 67. Prašnikar).