FC Koper 1 - 1 NK Rudar Velenje

15/08/2015 - 18:45

V 6.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se na Bonifiki pomerili s FC Koprom. Nastopili smo brez kaznovanega S. Babića in Knezovića, zaradi poškodbe nista igrala Eterović in Črnčič, kljub vsem težavam pa smo osvojili pomembno točko! Za knape je zadel Kašnik.

FC Koper – NK Rudar Velenje 1:1 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki; Strelec: 0:1 Kašnik (21.)
Postava: Radan, Jahić, Žitko, Kašnik, Ihbeisheh, Tolimir, Prašnikar, Bolha, M. Babić (od 85. Grbić), Kocić (od 64. Krcić), Trifković (od 89. Plesec).

Tekma se je začela z minuto molka v spomin na tragično preminulega nekdanjega vratarja Kopra Janka Germeka. Sicer pa so bili v prvem polčasu krepko boljši tekmec Knapi. V deveti minuti je pred Vasjo Simčiča, po izjemni podaji Trifkoviča, sam pritekel Luka Prašnikar, a se je koprski vratar strel ubranil.

V 33. minuti pa smo povedli z 1:0. Mario Babić je s prostega strela po tleh podal do Davida Kašnika, ki je iznajdljivo zadel z osmih metrov in nas povedel v vodstvo.

Koprčani so drugi polčas začeli nekoliko bolj aktivno. Že v 47. minuti je Guberac streljal s 16 metrov, Matej Radan pa je žogo uspešno odbil v kot. Takoj zatem je iz kota podal Guberac, na drugi vratnici pa se je najbolje znašel Matej Palčič, ki je zadel za 1:1.

Novo priložnost so imeli domači v 67. minuti, ko je streljal Štromajer, a je bil Matej Radan uspešnješi.

V 7.krogu prve lige Telekom Slovenije bomo doma gostili NK Maribor, še prej pa nas čaka pokalni obračun z NK Pesnico.