GNK Dinamo Zagreb II 1 - 1 NK Rudar Velenje

31/01/2016 - 15:00

Danes (nedelja, 31.1.) smo se odpravili v Umag na priprave, kjer smo po skupnem kosilu odigrali prvo prijateljsko tekmo. Z drugo ekipo Dinama smo remizirali z rezultatom 1-1. Edini zadetek za Knape je dosegel Matic Žitko.

V prvem polčasu smo videli bore malo priložnosti, v 24.minuti je v kazenskem prostoru padel Denis Grbič, a se je sodnik nekoliko zanimivo namesto 11-metrovke dosodil prosti strel. Poizkušal je Mate Eterović, a je bil vratar uspešnejši. Do konca prvega dela je dvakrat dobro posredoval Matej Radan.

Knapi so v drugi polčas krenili odločno in pogumno, po dobro izvedenem kotu je v 51.minuti za 1-0 z glavo zadel Matic Žitko. V 70.minuti je dobro posredoval Matic Čretnik, dve minuti kasneje pa sta lepi priložnosti za povišanje vodstva zapravila Ilya Markovskyy in Luka Prašnikar. Kazen je sledila v 75.minuti, ko so igralci Dinama po nezbranosti naših nogometašev v kazenskem prostoru izenačili na 1-1. V 82.minuti je od daleč meril Klemen Bolha. Veliko priložnost za zmago je v 87.minuti zgrešil David Kašnik, ki se je znašel sam pred vrati Dinama. V izdihljajih tekme se je še enkrat več izkazal Matic Čretnik. 

V torek se bomo na Rujevici pomerili s prvo ekipo NK Rijeke.

GNK Dinamo Zagreb II – NK Rudar Velenje 1:1 (0:0)
Strelec: Matic Žitko 51.

Postava 1.polčas: Radan, Jahič, Džinič, Kašnik, Bevab, Črnčič, M.Babić, Grbič, Tolimir, S.Babić in Eterović.
Postava 2.polčas: Čretnik, Kurež (od 69. Bratić), Žitko, Kašnik, Ihbeisheh, Pišek, M.Babić (od 69. Markovskyy), Bolha, Prašnikar, S.Babić (od 65. Trifkovič) in Grgič.

HEADERNOVICA