NK Celje 1 - 0 NK Rudar Velenje

22/11/2015 - 17:30

V 18.krogu prve lige TS smo se na Areni Petrol pomerili s Celjani. Domači so tekmo dobili z rezultatom 1-0.

NK Rudar Velenje – NK Celje 1:0 (1:0)

Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj), Rojko (Logatec).
Postava: Radan, Kašnik, Trifković, Črnčič, S. Babić, Tolimir (od 68. Prašnikar), Ihbeisheh (od 65. Kocić), Džinić, Eterović, M. Babić, Žitko (od 87. Grgić).

Prvih 45 minut ni navdušilo. Celjani so imeli nekoliko terensko premoč, toda priložnosti ni bilo veliko. Obe ekipi sta veliko poskušali s streli od daleč, ki pa so bili za vratarja premalo natančni. V 24. minuti so Celjani prek Pajača izvajali prosti strel z leve strani, Hrvat je poslal ostro žogo v sredino, nekaj igralcev jo je zgrešilo, Soria pa je bil na drugi vratnici prešibak.

Devet minut pozneje pa so gostitelji vendarle povedli. Prosti strel, tokrat z leve strani, je spet izvedel Pajač, žoga je srečno prišla do Tilna Klemenčiča, ki je z natančnim strelom premagal našega vratarja Mateja Radana.

V prvem delu igre smo bili nenevarni, v edini pravi akciji se v zaključku ni najbolje znašel Damjan Trifković, v drugem pa so začeli precej bolj napadalno, že v 52. minuti smo imeli lepo priložnost za izenačenje, ko se je v kazenskem prostoru lepo gradil Mate Eterović, podal do Leona Črnčiča, ta je bil sam pred vratarjem Kotnikom, ki pa se je izkazal z obrambo.

V 62. minuti je Kotnik snel žogo z glave Trifkovića, vmes pa so bili blizu gola tudi Celjani, Đurković je zadel vratnico. Gostitelji bi vodstvo lahko povišali v 75. minuti, ko je Pajač lepo prodrl po desni strani, podal žogo v sredino, Osman pa je streljal mimo gola. Celjani so ob našem pritisku izvedli še nekaj nevarnih protinapadov, a brez pravega zaključka.