NK Olimpija Ljubljana 5 - 0 NK Rudar Velenje

20/03/2016 - 14:55

V 26.krogu prve lige TS smo se na Stožicah pomerili z Olimpijo in izgubili s 5-0.

Olimpija je zavoljo naše oslabljene obrambe – manjkali so Jaka Ihbeisheh, Elvedin Džinić in David Kašnik – od prve minute stiskala obroč pred velenjskimi vrati in skušala doseči zadetek. Njen pritisk je bil konstanten, “knapi” smo bili v prvih dvajsetih minutah na hudi preizkušnji.

V prvem napadalnem valu izbrancev domačega trenerja  Nikolića smo se ubranili in v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolj pogumno, strel Leona Črnčiča s 15 metrov pa je zletel mimo leve vratnice domačega vratarja  Vidmarja. V 24. minuti so Ljubljančani vendarle kronali terensko premoč: najprej se je po “projektilu” Nika Kapuna s 25 metrov drugič na tekmi zatresla prečka, v nadaljevanju akcije pa je  Kronaveter zadel za 1-0.

Do konca prvega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Ljubljančani so tudi po uvodnem golu imeli niti igre v svojih nogah in pritiskali na naša vrata, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Gostitelji so drugo polovico tekme začeli podjetno, že v drugi minuti nadaljevanja je Matic Fink s 15 metrov streljal visoko prek vrat, le dve minuti kasneje pa je  Wobay neubranljivo zadel za 2:0.

Ljubljančani so v 61. minuti povišali na 3:0. Po hitro izpeljani akciji je Klemen Bolha v svojem kazenskem prostoru zrušil Radovića in si prislužil drugi rumeni karton, natančen strelec z 11-metrovke pa je bil Kronaveter. Le šest minut kasneje so domači nogometaši znova zagrozili, a je Matej Radan dobro posredoval po strelu Finka.

V nadaljevanju je ritem nekoliko padel. Ljubljančani so imeli zavoljo terenske premoči nadzor na igrišču, v izdihljajih tekme pa so  dosegli še dva gola. Prvega je z zvrhano mero sreče in s pomočjo Ivana Knezovića dosegel Radović, drugega pa v prvi minuti sodnikovega podaljška še Ricardo Alves.

NK Olimpija Ljubljana – NK Rudar Velenje 5:0 (1:0)
Stadion Stožice, gledalcev 2000; Rdeči karton: Bolha (61.).
Postava: Radan, Trifković, Črnčič, Babić (od 72. Krcić), Kocić, Bevab, Bolha, Tolimir (od 86. Pišek), Knezović, Eterović (od 64. Prašnikar), Babić.