NK Rudar Velenje 0 - 3 NK Maribor

12/03/2016 - 17:00

V 25.krogu prve lige TS smo se pred številnim občinstvom pomerili z aktualnimi prvaki iz Maribora in izgubili z 0-3.

Uvodnih 20 minut so gledalci spremljali mariborsko ofenzivo proti našim vratom, ki pa ni prinesla spremembe rezultata. V eni glavnih vlog pri teh zapravljenih priložnostih je bil tudi Novaković, ki je najnevarneje zagrozil v 13. minuti, ko je njegov strel z glavo obranil Matej Radan. Slednji se je dvakrat izkazal tudi po poskusih Bajdeta.

Že po 28 minutah igre pa smo na igrišču ostali brez Jake Ihbeisheha, ki je zaradi ostrega starta proti Eriku Janži dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Številčno prednost so gosti unovčili v 34. minuti, ko je po podaji Ibraimija s prostega strela z desne strani z glavo zadel Dervišević.

Uvod drugega polčasa je bil precej razburljiv, tudi po zaslugi naših nevarnih poizkusov. Ti so takoj namučili Handanovića s strelom Tolimirja, a smo se v 57. minuti znašli v še večjem zaostanku. Novaković, ki je bil veliko pri žogi, se odkrival, je žogo popeljal v kazenski prostor, domači branilci so mu jo odvzeli, a jo poslali le do Bajdeta, ki je obšel vratarja Radana in zadel v prazno mrežo.

Svojega drugi zadetek pa je dosegel v 73. minuti, ko je po dolgi podaji Filipovića žogo na robu kazenskega prostora ustavil na prsih in zadel za 0:3. Malce pred tem je moral Radan posredovati po novih strelih Bajdeta in Novakovića.

V 87. minuti smo ostali še brez Elvedina Džinića, ki ga je Mitja Žganec kot zadnjega igralca v obrambi izključil, potem ko je na robu kazenskega prostora nepravilno zaustavil Novakovića.

NK Rudar Velenje – NK Maribor 0:3 (0:1)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1500, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Vojska (Dob pri Domžalah). Rdeča kartona: Ihbeisheh (29.), Džinić (87.).
Postava: Radan, Kocić, Knezović, Džinić, Ihbeisheh, Bolha, Črnčič, Trifković, Tolimir (od 76. Prašnikar), M. Babić (od 69. Pišek), Eterović (od 36. S. Babić).